Arkadaşlar, herkes paypaldan muzdarip durumda. Fakat bilinmesi gerekiyor ki, bu alışverişler anlık olduğu surece, risk herzaman maximumdadır.

Peki ne yapmalı?

Hesabın "verified" olup olmadığına bakıyorum.

Hayır, bu yeterli olamaz. cunku sanal kart olarak adlandırdığımız (VCC) isim ve soyada bakmaksızın calışan bir kart sistemidir. Ornek vermek gerekirse, "Cuneyt Arkın" adına bir paypal hesabı acılıp, kendi adımıza olan garanti sanal kartımızla onaylaması yapılabilir. Bu demek oluyor ki verified kandırması sıfır guvenli. Mahkemelere başvurmanızda bu durumda sizi sadece masraf sokmuş olacaktır.

Karşımdaki kişinin kim olduğuna daha cok onem veriyorum.

Yukarıda bahsedilen durumdan kaynaklı, karşınızdaki kişinin kim olduğunu kestirmeniz, veya boşluğa gelerek karşınızdakini bir başkası sanmanız muhtemel. Orneğin "Cuneyt Arkın" adlı şahısa paypal bozdum cok defa. guvendim. ama bir başkasının Cuneyt Arkın adından bir paypal hesabı ile para gondermesi cok cok kolay. Bozanın kandırılması ise hepsinden kolay olur.

Herşey iyi guzel, karşımdakinden emin olmama rağmen, dispute actı.

Karşınızdaki kişi, size gondermiş olduğu paypalı legal olarak almamış olabilir. Phishing olarak tabir ettiğimiz tuzakların %90'ı paypal yoğunlukludur. Yine bir ornek verelim "Cuneyt Arkın" adına bir paypal hesabı acıldı. Phising ile duşurulen hesaptan para cuneyt arkın'a aktarıldı. cuneyt arkın bu parayı size gonderip bozdurmak istedi. Paranın gercek sahibi (phising ile avlanılan) parasının cekildiğini farkedene kadar para sizde mutlu mutlu durur. Ya sonra? Dispute.. Kim actı? Kim olduğu belirsiz bir kurban. siz kimden aldınız? Cunyet Arkından? o kim? Kim bilir..

İyi ama, ben parayı banka hesabına gonderdim. Peki ya oradaki isim?

Bununda sahte olması cok muhtemel ve turkiye şartlarında cok cok kolay. Bulunan herhangi bir sahte hesap, veya calıntı hesap işi bitirir. Sizin paypaldaki isimle uyuşmasına ozen gostermeniz onemsizdir. Cunku hesap sahibi adına paypalı da acabilecektir. Cepbank ile gonderenleri zaten allah affetsin.

YUH artık! E biz nasıl alışveriş yaparız?

O da kolay. Karşınızdakinin aslında kim olduğunun cokta onemi yok. Bu işi anlık olarak yapmaktan vazgececez. Paypalı bozan kişilerin guvenirliliği, bozduran kişi tarafından forumlardan teyit edilebilir. Ama, risk bozan icin daha fazladır.

Bu durumda bozan kişinin almış olduğu paypalı 24 saat sureyle paypal hesabında bekletip. 25. saat icerisinde havale yapması her acıdan daha guvenli olacaktır. Bu biryerde paranın temizliğinin kanıtlanmasıdır. Alışverişler arasında 24 saat delay koyarak gercekleştirmek iki tarafıda mutlu edecektir.

Ben paypal gonderdim. 24 saat gecti. Ne gelen var, ne giden?

Paypal gonderdiğiniz şahısları forumdan onaylayarak secmenizde, itrader'ı yuksek şahıslarla calışmanızda fayda var. 3-4 ytl komisyon farkı icin riske girmeyin.

Benim anlık ve acil olarak paypal bozdurmam gerekiyor.

Bozacak kişi ile aranızdaki bu işlem ilk defa gercekleşiyorsa ve siz aciliyetten soz ediyorsanız bu paranın temizliğinden şuphe edilir.

Bana dolandırıcı diyemezsin, ben anlımın teriyle kazandım.

O halde, 24 saat paranızın beklemesine musade etmek zorundasınız. Sonrasında yapacağınız işlemlerde, aynı şahısları secmeniz sizin icin illaki avantajlı olacaktır. Bunun icin elbet belli bir sure gerekir.

24 saat beklemeyi kabul ediyorum, fakat karşımdakine yine de guvenesim gelmiyor. ya paramı gondermezse?

O zaman da yapılacak işleme bir cozum buldum kendimce. Gittigidiyor.com veya Sahibinden.com uzerine ekleyeceğiniz ilan ile eticaretinizi guvenli şekilde gercekleştirebiliriz. Alacağınız paradan kesinti bu aracılar tarafından da uygulanır. Sahibinden.com diğerlerinden daha avantajlı komisyon oranları acısından. Bu yontemi 1000$ ve uzeri aktarımlarda gercekleştirmek akıllıca geliyor.

umarım faydası olur. saygılarımla..

KotuAdam