Turk Kızılay'ın bugun gercekleştirdiği Olağanustu Genel Merkez Genel Kurulu'nda Prof. Dr. Fatma Meric Yılmaz tek aday olarak Turk Kızılay başkanlığına secildi. Boylelikle 155 yıllık Turk Kızılay tarihinde ilk kez bir kadın başkan secilmiş oldu Kahramanmaraş merkezli depremden sonra cadır satılmasıyla tepkilerin yoneldiği Turk Kızılay'da Genel Başkan Kerem Kınık'ın istifasının ardından olağanustu genel kurul kararı alındı. Ankara Etimesgut Yerleşkesi'nde bugun gercekleşen Genel Kurul'da tek aday olarak başkanlık secimine giren Prof. Dr. Fatma Meric Yılmaz, 155 yıllık Turk Kızılay tarihindeki ilk kadın başkan oldu.
Vekil Başkan gorevini ustleniyordu
800 kadar delegenin oy kullandığı secimde Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı olarak secildi. 2015 yılında bu yana Turk Kızılay yonetim kurulunda bulunan ve Turk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı gorevinde bulunan Prof. Dr. Fatma Meric Yılmaz, eski Genel Başkan Kerem Kınık'ın istifasının ardından Yonetim Kurulu Başkanlığı'na vekalet ediyordu.
155 yıllık Turk Kızılay tarihi
Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere yardım etmek icin 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kuruldu. Kızılay, 1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti", 1923'de Turkiye Hilaliahmer Cemiyeti, 1935'te Turkiye Kızılay Cemiyeti ve 1947'de ise Turkiye Kızılay Derneği adını aldı. Kuruluşa Kızılay adını ise Mustafa Kemal Ataturk verdi.
Prof. Dr. Fatma Meric Yılmaz kimdir?
1975 yılında Ankara'da doğan ve Ankara Universitesi Tıp Fakultesi'nden mezun olduktan sonra tıpta uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayan Prof. Dr. Fatma Meric Yılmaz, Yıldırım Beyazıt Universitesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı'nda oğretim uyesi olarak gorev almakta. Aynı zamanda Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniği'nde de eğitim gorevlisi olarak calışan Yılmaz'ın 2015 yılından bu yana da Turk Kızılay Yonetim Kurulu uyeliği bulunuyor.
Erdoğan'dan Kızılay'a sahip cıkma cağrısı
Bugun yaptığı acıklamada halka Turk Kızılay'ına sahip cıkma cağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fedakarlık timsali personelimiz bir cana daha ulaşmak icin olağanustu caba harcadı. Depremzedelerimiz bu gayretlerin en yakın şahididir. Kızılay'a sahip cıkmak 85 milyon olarak hepimizin gorevidir" ifadelerini kullandı.
Erdoğan: Kızılay mensupları sorumluluklarının farkında olmalı