Bursa'da aracını satıp model yukseltmek icin aldığı parayı banka hesabına yatıran adam akıllı telefonuna virus bulaşınca dolandırıcıların hedefi oldu. Banka hesaplarına sızan dolandırıcılar, hesabındaki 150 bin lirayı cekip uzerine 28 ayrı işlemle 150 bin lira da kredi cektiler. Arac alacağım derken, evine haciz gelen mağdur adam, oğluna latife yaparak, "Oğlum soğuk su ver, ne araba ne de para geldi" diye konuştu. Merkez Osmangazi ilcesi Yenibağlar Mahallesi'nde oturan iki cocuk babası Kasım Ozkan, uzun yıllardır calıştığı demir yolu işciliğinden biriktirdiği parayla aldığı aracın satışını gercekleştirdi. Satıştan aldığı 150 bin lirayı banka hesabına yatırarak yeni alacağı otomobilin sahibiyle anlaştı. Bunun uzerine banka hesabındaki parayı kontrol eden adam, bakiyesinin ekside olduğunu ve kredi hesabından da 28 ayrı işlemle 150 bin liranın onayı dışında cekildiğini gordu. Telefonundan banka hesabına sızan dolandırıcılar toplamda 300 bin lirayı başka hesaplara havale etti. 2 oğrenci okutan 47 yaşındaki baba, ilk şoku atlatamadan, bu kez de evine gelen hacizle karşılaştı.
Durumu bankaya bildiren Ozkan, istediği sonucu almayınca soluğu savcılıkta aldı. Yetkililerden yardım isteyen mağdur baba, hem bankadan şikayetci oldu, hem de şuphelilerin bulunması icin talepte bulundu. Tum hayalleri suya duşen Ozkan, başına gelen talihsizlikler uzerine oğluna ; "Soğuk su getir, ne araba geldi, ne para" diyerek su icti.
Her seferinde dolandırılan Ozkan, "Her arac aldığımda başıma ceşitli dolandırıcılık geldi. Bir seferinde arac alacağımız kişiye guvendik kaparo verdik, diğerinde 'kiralayalım' dedik para verdik. Ne para geldi ne araba. Ama canımızı en cok yakan bu son olay oldu. Bir sure once otomobilimi model yukseltmek icin 150 bin liraya sattım. Aldığım parayı da banka hesabına yatırdım. Daha sonra beğendiğim aracı almak icin başka biriyle anlaştım. Parayı kendisine goturmek icin akşamında banka hesabımdaki parayı kontrol ettim. Nasıl olduysa banka hesaplarımdan paramın onayım dışında cekildiğini ve uzerine de 150 bin lira kredi kullanıldığını gordum. 28 ayrı işlemle 2 ayrı kişinin hesabına havale işlemi yapılmış. Bankayla konuştum. Kendileri bana 'git şikayetci ol' dedi. Benim onayım olmadan hem para cekiliyor hem de haciz gonderiliyor. Ben de durumu savcılığa bildirdim. Hem benim paramı calınan şuphelilerin yakalanmasını, hem de bankadan şikayetci oldum. 2 oğrenci okutuyorum. Yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" dedi.