Telefon 1 haftadan beri ekranın sol kenar boydan boya ve ekranın en orta kısmının boydan boya dokunmatiği işlevsiz hale gelmişti. Ekran koruyucu vardı ondandır araya su kacmıştır vs diyerek cıkardım fakat daha kotu olmaya başladı. Orta kısımdaki sıkıntı oncesinde dumduz cizgi halinde (klavyede o hizada tuşlar tek basmıyordu) iken şimdi biraz daha etrafa yayılmış vaziyette. Cihazın orta kısmındaki sıkıntıdan dolayı ekran kilidi acamadığımdan cihaz itunesa bağlı değil uyarısı veriyor. Dfu moda gecmek icin gerekn Home tuşu ise oda bozuk dun internet uzerinden Home tuşu sipariş ettim normalde kullanmıyorum dfu modu icin 5 kere calışsa yeter diyerek yanında tamir kiti(malum tornavida) olanından aldım. Araştırmalar sonucu dokunmatik sıkıntısının sebebinin bataryanın şişip ekrana baskı yapması olduğunu duşunuyorum. Elimde iPhone tornavidası olmadığından icini acıp da bakamıyorum maalesef. Sorun sizce kesin olarak bataryadan mıdır? Cihazın ic ekranı 6 ay once değişti sıkıntısızdı aniden oldu temassızlık. Eğer kesin olarak bataryadan ise beklememek adına batarya siparişide vereceğim. Telefoncuya goturup tamir icin batarya+Home tuşuna 400-450 vereceğime 250 TL'ye kendim halletmeyi duşunuyorum. Şimdiden teşekkurler.
->Temassızlık yapan kısımlar kırmızı olan bolge sol taraf kendi kendine basıyor orta taraf ise hic basmıyor.