Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen 'ın İskenderun ilcesinde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazında bulunamayan 24 yaşındaki mimar Mustafa Batuhan Gulec'in ailesi cocuklarından bir iz arıyor. Mustafa Batuhan Gulec, 6 Şubat'taki depreme İskenderun ilcesi Numune Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Guleryuz Apartmanın son katında yakalandı.
Arsuz ilcesinde yaşayan Gulec'in ailesi depremin hemen ardından cocuklarının yaşadığı binaya geldi.
Binanın yıkıldığını goren aile, umutla cocuklarının enkazdan cıkarılmasını bekledi. Ancak 8 gun suren arama-kurtarma ve enkaz kaldırma calışmalarına rağmen Mustafa Batuhan Gulec'e ulaşılamadı.
Umutlarını yitirmeyen Gulec ailesi, depremde yıkılan binada bulunamayan oğullarından gelecek iyi haberi bekliyor.
- "5 aydan beri her gun oğlumu arıyorum"
Uc cocuk annesi Sema Gulec, AA muhabirine 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra oğluna telefonla ulaşamadığını anlattı.
Hemen oğlunun yaşadığı binaya gittiğini ve yıkıldığını gorduğunu dile getiren anne Gulec, gunlerce enkaz başında dua ederek evladından iyi bir haber almak icin beklediğini soyledi.
Arama kurtarma calışmalarında oğluna ulaşılamadığını belirten anne Gulec, şoyle konuştu:
"O binadan 29 kişi vefat etmiş olarak cıktı. 11 kişi sağdı ama oğlum binadan cıkmadı. Oğlum son katta oturuyordu. Sonradan oğrendiğimize gore yan binadan oğlumun kaldığı binanın uzerine kayma olmuş. Oradan cıkarılıp ambulansla gonderildiği duyumunu aldık. Dokuzuncu gunden sonra hastaneleri aramaya başladık. Turkiye genelindeki butun hastanelere hemen hemen gittik. Oradan da bir sonuc elde edemedik. DNA eşleşmelerimiz de bitti ama eşleşme olmadı. Adana'da oğlumun gorulduğune dair cok ihbar geldi ama hicbir emareye rastlayamadık. 5 aydan beri her gun oğlumu arıyorum. Her gun icimiz yanıyor. Oğlumun yaşadığına inanıyorum."

- "Devamlı oğlumun yolunu gozluyorum"
Anne Gulec, cok zor gunler gecirdiğini vurgulayarak, "Evden dışarıya cıkamıyorum. Sanki cıktığım an oğlum gelecek beni bulamayacak gibi hissediyorum. Gercekten cok zor. Devamlı evin icinde gelmesini bekliyorum. Her isimsiz telefon caldığında kalbim atıyor. Devamlı oğlumun yolunu gozluyorum." diye konuştu.
'ın yanı sıra Adana, Gaziantep ve Ankara gibi illerde duvarlara oğlunun fotoğraflarını astıklarını, sosyal medyadan da paylaşım yaptıklarını belirten anne Gulec, onu gorenlerin ve nerede olduğunu bilenlerin kendilerine veya guvenlik guclerine bildirmelerini istedi.