Evet saygıdeğer Technopatlar, yaklaşık 2017-2021'e kadar kullandığım ve daha sonrasında iPhone 11 Pro'ya gectiğim icin kenarda atıl durumda kalmış emektar bir iPhone 5s'im var. Cihaz yurt dışı kayıtlı ve 2019 oncesi kaydedilmiştir (yani her hat takılabilir) 16 GB ve aşağıdaki gorduğunuz resimdeki haldedir.

Telefonun durumu:
-Telefon 16 GB
-Gold Rengindedir (Orijinal kasasında değişmediği halinden belli. Ve kasa dikkat ederseniz ses kısma tuşunun olduğu yerden catlak ve aşırı aşınmış ve arka tarafında gocukler var.)
-Ekran 3 defa değişti biri onceki sahibi tarafından. (En sonki halinde catlaklar gorebilirsiniz. Ancak o koruyucu ekranın. İc ekranı sağlam durumda. Ancak Home butonu calışmıyor ve ekran telefon değiştirmeden kullanırken birkac ay once vidaları sıkı olduğu halde alttan cıkıyordu ve o durumda kullanıyordum.
-Arka kamera bozuk sadece on kamera calışıyor
-Titreşim motoru bozuk.

Bence hepinizin diyeceğini duşunduğum cevap “Boşuna para harcama toplamaya değmez. Zaten olu telefon ve birkac seneye de bazı uygulamalar desteğini kesecek” diye.
Ben de bu durumun farkındayım. Ama bu da uzun suredir rafımı işgal ediyor bir kenarda ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Size sorum ise gayet net ve kısa. Sizce ben bu telefonu ne yapayım? Yedek telefon olarak durabilir mi? Veya satıp yedek telefon olarak en iyi ne alabilirim? (Yedek cihaz iOS tabanlı olmalı ve minimum 128 GB olmasını istiyorum. Cunku 11 Pro 64 GB ve biraz depolamada sıkıntı cekiyorum.)