oncelikle SSL NEDİR? sorusuna cevap bulalım

SSL nedir ?

“Secure Sockets Layer” kısaltması olarak adlandırılan SSL ,Sunucu ile istemci arasındaki iletişimin şifrelenmiş şekilde yapılabilmesine imkan veren standartlaşmış bir teknolojidir.

Ozellikleri

- Mesajların şifrelenmesi ve deşifre edilmesindeki guvenlik ve gizliliği sağlar

- Mesajı gonderenin ve mesajı alanın doğru yerler olduğunu garanti eder

- İletilen dokumanların tarih ve zamanını doğrular

- Dokuman arşivi oluşturulmasını kolaylaştırır

SSL Nasıl Calışır ?
SSL Public Key/Private Key adı verilen anahtarların kullanımına dayalı bir şifreleme yontemi…

SSL calışma mantığını şoyle acıklayalım:

SSL şifrelemesinde 2 adet anahtar kullanılır. Bu anahtarlar, dijital olarak kodlanmış yazılımdan başka bir şey değil!… Ve bir anahtarın kilitlediği veriyi, sadece diğeri acabiliyor.

Elektronik sertifika sağlayıcı firmaların verdiği hizmet tam olarak nedir ?
Sertifika sağlayıcı firmaların ilk gorevi,SSL fonksiyonunun calışabilmesi icin gerekli servisi sağlamaktır.Bu servisi kabaca şu şekilde acıklayabiliriz.
- Kullanıcı guvenli web sitesine giriş yaptığında sunucu ile tarayıcı arasında SSL oturumu başlatılır. Sunucu tarafından, tarayıcıya fonksiyonun calışabilmesi, yani oturum acıldıktan sonra artık gondericeği şifrelenmiş verilerin acılabilmesi icin ihtiyac duyacağı anahtarları nereden ve ne şekilde alacağını bildirir.
- Sertifika sağlayıcı firma, talebin geldiği adresi doğrular var tarayıcıya gerekli anahtarları gonderir.
- Bu aşamadan sonra tarayıcı sunucudan gelen verileri elindeki anahtarlarla cozer yada sunucuya gondereceği verileri sunucunun cozebileceği şekilde şifreleyip gonderir.
- Eğer SSL anahtarlarınının talep edildiği adres ve diğer kriterler doğru değil ise yada sertifikanın suresi dolmuş ise tarayıcı ihtiyacı olan anahtarları alamaz, dolayısıyla guvenli oturum doğru şekilde başlamaz ve sertifika gecersiz uyarısıyla karşılaşılır.

PEKİ BU SSL'İ İKRA HOSTİNG'DEN ALMANIN FARKI NEDİR?

Ben size şunu sunuyorum:
Dunyanın en iyi en buyuk SSL firması hepimizin de bildiği gibi GeoTrust. Bu firmanın SSL sertifikalarını yine GeoTrust'ın kendi sitesinden secin. Ve sectiğiniz paketi bana iletin. Ben bu paketi sizin adınıza GeoTrust'tan alacağım ve %20 daha az odeyeceksiniz. (True Business ID with EV versiyonunda %15 indirim oluyor)

GEO TRUST SSL LİNKİ: http://www.geotrust.com/ssl/compare-ssl-certificates.html

Hee ayrıca fiyatlar pahalı gelirse, GeoTrust'ın kendi sitesinde vermediği ama bizim satın alabildiğimiz RapidSSL paketi de var. Onun fiyatı 99$. %20 indirimle size 79$'a gelir.

Guvenlik vb derdi olanlar yada param yok kredi kartıyla taksitle odesek olurmu diyenler icin SanalPazar uzerinden alışveriş de yapılabilir ama %5 SanalPazar payını arkadaşların kendileri oderler.
İŞTE SİZE SANALPAZAR DUKKAN LİNKİMİZ: http://www.sanalpazar.com/dukkan/Themaniac-Shop__u616895__dp0__ofbprc__otDESC__s0__f