Fatih'te taksicilere yonelik denetim yapıldı. Denetimler sırasında 5 taksi trafikten men edilirken, ehliyetine 2081 yılına kadar el konulan bir surucu de taksi kullanırken yakalandı. İstanbul Emniyet Mudurluğu, Trafik Denetleme Şube Mudurluğu'ne bağlı ekipler Fatih'te taksilere yonelik denetim yaptı. Denetim sırasında kısa mesafe yolcu almayan, yolcu secen ve taksimetre acmayan suruculere ceza yazıldı. Denetimler sırasında emniyet kemeri takmayan yolculara da ceza yazıldı. Denetimde 40 bin liralık ceza kesilirken 5 otomobil trafikten men edildi.
DUR İHTARINA UYMAYAN TAKSİCİNİN EHLİYETİNE 2081 YILINA KADAR EL KONULMUŞ
Polis ekiplerinin durdurmaya calıştığı bir taksi surucusu denetim noktasından kacmak istedi. Ekipler tarafından durdurulan 34 TFY 56 plakalı taksinin surucusu Bayram T.'nin ehliyetine 2081 yılına kadar el konulduğu oğrenildi. Bayram T.'ye 'Ehliyetsiz arac kullanma', 'Dur ihtarına uymama' suclarından 21 bin lira ceza kesildi. Bayram T.'nin aracı da trafikten men edilerek otoparka cekildi.
"GİTTİĞİM YOL 5 KİLOMETRE, 400 LİRA İSTEDİ BENDEN"
Taksi muşterisi Gokhan Guler,"2 saattir, taksi arıyorum. Gelen gecen ya turist bekliyoruz diyor. Bir tane durdurdum. 'Abi Kartal'a gideceğim acil' dedim. Ben buralı değilim. İstanbullu değilim. Dayıma acil uğramam lazım, acil gel dedi. Abi durun Kartal'a gideceği dedim. Gidemem dedi. Sol yanımda 2 abi vardı. 'Biz polisiz' dedi. Onları durdurmaya calıştı. Sonra adam kactı gitti. Bilmiyorum, dun de başıma geldi. Dun akşam buraya bir uğradım. Hani sonucta İstanbul'a 5 seneden 5 seneye geliyorum. Belcika'dan geliyorum. Coğu taksici alamayız diyorlar. Sonra kendi bazıları acık acık soyluyor. Turist beklediklerini. Turist calışıyor burada belli. Bir taksiye bindim. Hani gittiğim yol 5 kilometrelik yol 400 lira istedi benden" dedi.
"EVRAKLARIM EKSİK OLDUĞU İCİN DURMADIM"
Sivil Trafik Polis Ekiplerinin kontrol noktasında kacmaya calışan Bayram T., "Normal trafik vardı. Başka bir şey. Ama evraklarım eksik olduğu icin. Sonra dur dedi durdum zaten" dedi.