Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "41 bin emniyet mensubunun kurumla ilişiği kesildi. 31 bin carşı ve mahalle bekcisi aldık. Toplam 128 bin persoenl alımı gercekleştirildi. Toplam 158 bin 600 personel alarak emniyetin eksikliklerini giderdik. Halihazırda 340 bin personelimizi gorev yapıyor. FETO'nun devlet icindeki uzabntıların buyuk kısmını tahliye ettik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Golbaşı Polis Akademisi'nde Polis Meslek Yuksekokulları Mezuniyet Toreni'nde konuştu.
"Eğitimlerini tamamlayan 2 bin 89 polis memurumuzu kutluyorum"
Bu gurur gununuzde sizlerle beraber olmaktan, buna şahitlik etmekten buyuk bahtiyarlık duyuyorum. 6. donem olarak eğitimlerini tamamlayan polis memurlarımızı mezun ediyoruz. Başarıyla bitiren 497'si kadın 1592'si erkek toplam 2 bin 89 polis memurumuzu kutluyorum. Dereceye giren oğrencilerimizi ozellikle tebrik ediyorum. Tum hocalarınıza, amirlerinize ulkem ve milletim adına teşekkur ediyorum. Sizleri vatana, millete onurla hizmet edecek şuurla yetiştiren ailelerinize şukranlarımı sunuyorum. Dunyanın 16 farklı ulkesinden toplam 87 oğrencimizi akademiden mezun etmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Mezun olan misafir oğrencilerimize bundan sonraki meslek hayatında başarılar diliyorum.
"Devletimizin bekasının, milletimizin esenliğinin teminatısınız"
Bugun bunyesine katılan 2 bin 89 yeni polis memurumuzla birlikte emniyet teşkilatımız daha da guclenecektir. Sizleri her turlu saldırıdan, beladan muhafaza buyursun. Gece gunduz demeden fedakarca gorev yapan polislerimize teşekkur ediyorum. Milletce kendimizi huzur ve guvende hissediyorsak bunun altında emniyet teşkilatımızın yer aldığını biliyoruz. Polislerimiz şanla şerefle gorevlerini yaparak guvenlik talebini karşılıyor. Devletimizin bekasının, milletimizin esenliğinin teminatısınız. Emniyet teşkilatımız, ekonomide elde ettiğimiz başarıların, teror orgutlerine verdiğimiz başarının baş aktorlerinden biridir.
"Polislerimiz depremzedelere yardım icin adeta seferber oldu"
Guvenlik guclerimizin 6 Şubat depremlerinde bir kez daha gorduk. Emniyet birimlerimiz suratle harekete gecti. Polislerimiz depremzedelere yardım icin adeta seferber oldu. Turkiye başarılı bir imtihan vermiştir. Depremde yıkıntıların altında kalan 216 emniyet personelimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim bir daha boyle afetler gostermesin. Turkiye depremden sadece 3 ay sonra iki secimi demokrasiye yakışır şekilde sorunsuz yaptı.
"15 Temmuz kıyamı demokrasi tarihimize altın harflerle yazdırıldı"
15 Temmuz kıyamı demokrasi tarihimize altın harflerle yazdırıldı. Ustunden değil 7 yıl 77 yıl gecse dahi 15 temmuz'u unutmayacağımızı tum dunyaya bir kez daha ilan ettik. 15 Temmuz'da 63 polisimiz şehit oldu, unutmayacağız. İnsanlık boyle bir ihanet, boyle bir alcaklık gormemiştir. Kontrollu darbe iftirası atanları milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bu milletin evlatlarının nasıl bir mucadele verdiğini gormek istiyorsanız yanı başımızdaki muzeyi ziyaret edin. Teroru oven gazete kılıklı tetikcilere, 6-8 Ekim olaylarının gostrediğiniz vefanın binde birini vatan icin şehit duşen kahramanlarımıza da gosterin. Darbe teşebbusunun boşa cıkmasını aldığımız onlemlere borcluyuz. Guvenlik birimlerimizin gorevlerini daha iyi yapmalarını sağlamıştır. FETO'cu unsurlardan temizlerken sıkıntıya mahal vermedik.41 bin emniyet mensubunun kurumla ilişiği kesildi.

"Orgutu sadece sınırlarımız icerisinde değil Irak ve Suriye'de başını kaldıramaz hale getirdik"
31 bin carşı ve mahalle bekcisi aldık. Toplam 128 bin persoenl alımı gercekleştirildi. Toplam 158 bin 600 personel alarak emniyetin eksikliklerini giderdik. Halihazırda 340 bin personelimizi gorev yapıyor. FETO'nun devlet icindeki uzantıların buyuk kısmını tahliye ettik. Operasyonlarımız hız kesmeden suruyor. Eğer bugun Gabar'da, Cudi'de, Tendurek'te butun bu teroristlerin inlerine giriyor ve bu inlerde yok ediyorsak bunun faili sizlersiniz. Sizlerin kahramanlığı, sizlerin başarısı inanıyorum ki bu inlere onları mahkum edecektir. Orgutu sadece sınırlarımız icerisinde değil Irak ve Suriye'de başını kaldıramaz hale getirdik. Doktukleri şehit kanlarının, milletimize yaşattıkları bedelleri onlara misliyle odetiyoruz. Bolucu teror orgutune katılım bugun neredeyse durma noktasına geldi. Turkiye'ye uzanan kirli elleri nerde olursa olsun kırmakta kararlıyız. Eğer dunyanın 10 buyuk ekonomisinden biri olacaksak, kuresel sistemde soz sahibi olmak istiyorsa teror sorununu cozmemiz şart.
"Gocmen meselesinin cozume kavuşturulmasının da yolu teror orgutleriyle mucadele etmekten gecmektedir"
Şimdiye kadar 600 bine yakın sığınmacı terorden arındırılan bolgelere geri dondu. Gocmen meselesinin cozume kavuşturulmasının da yolu teror orgutleriyle mucadele etmekten gecmektedir. Suriye ve Irak'ta teror saldırıları devam ettikce sığınmacıların ulkelerine donmeleri beklenenden daha fazla vakit alacaktır. Ana muhalefetin sığınmacılara yaklaşımı insani değil. Denetimler sıkı şekilde devam ediyor. Son iki ayda 36 bin duzensiz gocmen yakalandı, bunlardan 16 bini sınır dışı edildi. Suca karışanlar toplumun huzurunu kacıranlar sınır dışı ediliyor. Bu meseleyi kulturumuze, inancımıza ve hukuka uygun şekilde hal yoluna koyacağız. Sığınmacılara yonelik nefret soylemlerine yer vermek bize yakışmaz. Yasa dışı goc sorununa karşı kalıcı cozum sunmaya devam edeceğiz.