Bahcelievler'de ozel hastanede calışan Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman'ı silahla vurarak oldurduğu gerekcesiyle verilen muebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan sanık lise oğrencisi Serhat Tuncdemir, yeniden yargılandığı davada tekrar muebbet hapis cezasına carptırıldı. Bakırkoy 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Serhat Tuncdemir ile taraf avukatları katıldı.
Duruşmada soz verilen sanık Serhat Tuncdemir, bilerek ve isteyerek herhangi bir eylem gercekleştirmediğini one surerek, "Yargılama sonunda ceza alsam dahi gerceğin ortaya cıkması adına eylemi neden gercekleştirdiğimi bilmediğimi samimi olarak ikrar etme ihtiyacı hissediyorum." savunmasını yaptı.
Son sozu sorulan sanık Tuncdemir, "Ben olayı bilmiyorum, hatırlamıyorum." ifadelerini kullandı.
Kararını acıklayan mahkeme heyeti, sanık Tuncdemir'i "kişinin yerine getirdiği kamu gorevi nedeniyle kasten oldurme" sucundan once ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırdı.
Sanığın eyleminde tasarlama koşulu oluşmadığını değerlendiren heyet, bu hukmun uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.
Heyet, takdiri indirim uygulayarak sanığın cezasını muebbet hapse indirdi.
- "Tasarlayarak oldurme" sucundan ceza verilmişti
Bakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde 18 yaşında olan lise oğrencisi sanık Serhat Tuncdemir'in, Bahcelievler'de ozel bir hastanede calışan Psikiyatri Uzmanı Fikret Hacıosman'a 2018'de 4 kere muayene olarak, psikiyatri desteği aldığı belirtilmişti.
Olay gunu 2 Ekim 2018'de sanığın doktor Hacıosman'ı hastane odasında silahla vurarak oldurduğu anlatılan iddianamede, obsesif kompulsif bozukluk ve psikotik belirtili ağır depresif nobet tanısıyla tedavisi yapılan sanığın "tasarlayarak kasten oldurme" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

Bakırkoy 18. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Şubat 2021'de sanık Serhat Tuncdemir'i "tasarlayarak oldurme" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırmıştı.
Mahkeme heyeti, sanığın "gecmişini, sosyal ilişkilerini, fiilden sonraki ve yargılama surecindeki davranışlarını, duruşmada gozlenen tutum ve davranışlarını" lehine takdiri indirim sebebi sayarak cezayı muebbet hapse indirmişti.
Dava dosyasına bakan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın doktor Fikret Hacıosman'ı tasarlayarak oldurmediğini, sanığın "kişinin yerine getirdiği kamu gorevi nedeniyle kasten oldurme" sucundan cezalandırılması gerektiğini belirterek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.