39 enstitu, fakulte ve yuksekokulun kapatılmasına, 8 fakultenin ise isminin değiştirilmesine karar verildi Bazı yuksekoğretim kurumları bunyesinde fakulte, enstitu ve yuksekokul kurulması ile kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara gore, Batman Universitesinde Spor Bilimleri Fakultesi, Gebze Teknik Universitesinde Lisansustu Eğitim Enstitusu, Kilis 7 Aralık Universitesinde İletişim Fakultesi ile Guzel Sanatlar ve Tasarım Fakultesi, Ankara Hacı Bayram Veli Universitesinde Finansal Bilimler Fakultesi, Artvin Coruh Universitesinde Spor Bilimleri Fakultesi ile Turizm Fakultesi, Bandırma Onyedi Eylul Universitesinde İletişim Fakultesi ile Ziraat Fakultesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Universitesinde Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakultesi, Canakkale Onsekiz Mart Universitesinde Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi, Cankırı Karatekin Universitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi, Cukurova Universitesinde ise Turizm Fakultesi kuruldu.
Hatay Mustafa Kemal Universitesinde Spor Bilimleri Fakultesi, Kahramanmaraş İstiklal Universitesinde İletişim Fakultesi ile Turizm Fakultesi, Mimar Sinan Guzel Sanatlar Universitesinde İletişim Fakultesi, Sinop Universitesinde Turizm Fakultesi, Alanya Universitesinde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakultesi ile Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultesi, Atılım Universitesinde Diş Hekimliği Fakultesi, Biruni Universitesinde Uygulamalı Bilimler Fakultesi, Halic Universitesinde Spor Bilimleri Fakultesinin kurulması kararlaştırıldı.
İstanbul Arel Universitesinde mimarlık ile muhendislik fakulteleri kurulurken, İstanbul Atlas Universitesinde Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakultesi, İstanbul Aydın Universitesinde Eczacılık Fakultesi ile Uygulamalı Bilimler Fakultesi, İstanbul Galata Universitesinde Muhendislik Fakultesi, İstanbul Kent Universitesinde Eczacılık Fakultesi, İstanbul Okan Universitesinde Eczacılık Fakultesi, İstanbul Topkapı Universitesinde de İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi kuruldu.
KTO Karatay Universitesinde Sağlık Bilimleri Fakultesi, Ozyeğin Universitesinde Uygulamalı Bilimler Fakultesi, Sanko Universitesinde İşletme Fakultesi, Ostim Teknik Universitesinde Yabancı Diller Yuksekokulu ile Endustriyel Tasarım Enstitusu, Anadolu Universitesinde Lisansustu Eğitim Enstitusu, Ege Universitesinde Organ Nakli Enstitusu, Konya Gıda ve Tarım Universitesinde Lisansustu Eğitim Enstitusu, Manisa Celal Bayar Universitesinde Lisansustu Eğitim Enstitusu ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi, Osmaniye Korkut Ata Universitesinde Lisansustu Eğitim Enstitusu ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi, Kırıkkale Universitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi, Suleyman Demirel Universitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi, Uşak Universitesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi, Altınbaş Universitesinde İletişim Fakultesi, İstanbul 29 Mayıs Universitesinde de Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultesi ile Guzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakultesi kurulmasına karar verildi.
Cumhurbaşkanı kararıyla, Sağlık Bilimleri Universitesi Rektorluğu bunyesinde yer alan Filipinler Bangsamoro Sultan Kudarat Sağlık Hizmetleri Meslek Yuksekokulu kapatıldı. Aynı rektorluk bunyesinde Filipinler Bangsamoro Sultan Kudarat Sağlık Bilimleri Fakultesi ile Ozbekistan'ın başkenti Taşkent'te Taşkent Hemşirelik Fakultesi kuruldu.
Ayrıca, 38 enstitu, fakulte ve yuksekokulun daha kapatılmasına karar verildi.
- 8 fakultenin ismi değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, 8 fakultenin ismi değiştirildi.
Buna gore, Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi, Giresun Universitesi ve Mersin Universitesindeki İslami İlimler Fakultelerinin isimleri İlahiyat Fakultesi olarak değişti.
Manisa Celal Bayar Universitesi, Osmaniye Korkut Ata Universitesi, Suleyman Demirel Universitesi ve Uşak Universitesi bunyesindeki muhendislik fakulteleri ile Kırıkkale Universitesinin Muhendislik ve Mimarlık Fakultesinin isimleri ise Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultesi oldu.