Merhabalar, daha once de bu soru sorulmuş fakat fiyat guncellemeleriyle birlikte pek yardımcı olmuyor. Daha once herhangi bir Apple marka telefonda gormediğim kadar iPhone XS'in fiyatı duştu. Şu anda Amazon TR veya Hepsiburada uzerinde 6299TL civarında satışta. İPhone 11 ise 6999TL'ye bulunabiliyor.
11'in bana gore iki artısı var. Daha yeni bir cihaz olması sebebiyle biraz daha fazla guncelleme alacak ve muhtemelen aynı işlemciyi kullanmaları sebebiyle bu guncellemelerin altından Pro modellerle aynı oranda kalkabilecek. Diğer sebep ise pil kapasitesinin XS'e oranla daha iyi olması.
XS'in ise cercevesi daha ince ve daha iyi bir ekranı var. Ayrıca bu model bir amiral ge miydi? Her ne kadar artık isminden belli etmese de 11, XR'ın guncellenmiş hali.

Telefonu uzun bir sure kullanmak istiyorum (4-5 sene kadar), bu sure icerisinde gerekli olursa pil değişimi yapabilirim. Telefonu genel olarak sosyal medya, kamera, navigasyon, hotspot icin kullanıyorum, oyun vs hic oynamam. Hotspot kullanımının fazla olmadığı koşullarda telefonun 1 gunu rahatca cıkarabilmesi benim icin onemli (sanırım 11 oluyor bu). Fakat ekran cercevesi ve goruntu kalitesini de onemsiyorum(bu da XS). Deneyen, kullanan, goren karşılaştırma fırsatı bulan arkadaşlardan yorum alabilirsem sevinirim. Arada 700TL fark var bunu da goz onunde bulunduralım: ). Şimdiden teşekkurler.