Sozleşmeli ve kadrolu personel alımlarında yaşanan koordinasyonsuzluk, yılın son aylarındaki ilanlarla artmaya başladı. Hukuk mezunu bir ziyaretcimizin tespitlerini paylaşıyoruz. Sozleşmeli ve kadrolu personel alımlarında yaşanan koordinasyonsuzluk, yılın son aylarındaki ilanlarla artmaya başladı. Daha once memurlar.net tarafından sık şekilde dile getirilen bu sorunu, Hukuk mezunu bir ziyaretcimiz Whatsapp hattına da iletti. Yaşanan soruna dair tespitleri, Bakan Zehra Zumrut Selcuk'un dikkatine sunuyoruz.
Size bir konuda, kamuda oluşması gereken duyarlılık icin yazmak istedim.
KPSS 2018 p3 puanım ... ve hukuk mezunuyum.
Bilindiği uzere sozleşmeli avukat alımlarına başvuru yapan arkadaşlarımız aynı zamanda kadrolu alımlara da başvuru yapabiliyorlar. Tabi ki yuksek puan alan arkadaşlarımızın atanması liyakat ve eşitlik anlamında elzemdir. Ancak kamu kurum kuruluşları arasındaki irtibatsızlık ve plansızlık nedeni ile her alımda mağduriyet yaşanmaktadır. Şoyle ki;
Aile Bakanlığı 29.01.2019 da 80 adet sozleşmeli avukat alımına cıktı . Hala avukat olarak atanmaya hak kazanan kişiler goreve başlatılmadı, bu kez aynı kurum 2019/2 atamasında kadrolu avukat alımına cıktı. Gorulduğu uzere 29 ocakta yapılan sozleşmeli alımda yapılacak alım merkezi alımda da yapılabilirdi.
Ayrıca Orman Genel Mudurluğu 29.08.2019 tarihinde 65 adet sozleşmeli avukat alımına cıktı. Hakkari en duşuk il olarak 88 puanla kapattı. Şimdi OGM'yi kazanan 65 adet avukat arkadaşımız aynı zamanda merkezi alımda ilan edilen 99 adet avukat alımına da başvuru yapabilecek.
Gorulduğu uzere merkezi alımda ilan edilen 99 adet avukat kadrosunun buyuk kısmı sozleşmeli kadrolara atanan arkadaşlar tarafından tercih edilecek.
Ve benim gibi bircok kişi daha yuksek puan almış olmamıza rağmen atanamayacak, sozleşmeli kadrolar da boş kalacak.
Bu konunun haberleştirilmesini sesimizin duyulmasını bir vatandaş olarak talep ediyorum. İyi calışmalar diliyorum

Memurlar.net'in Onerisi: Yıllardır yaşanan bu sorunun cozulmesi icin, Sozleşmeli Personel Calıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Kamu Gorevlerine İlk Defa Atanacaklar İcin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yonetmelik'te kucuk birer değişiklik yapılması yeterlidir. Kanuni duzenlemeye gerek bulunmamaktadır. İstenmesi halinde, bu konuya mevzuat değişikliği onerisi, memurlar.net tarafından hazırlanıp sunabilir. Ama yeterki sorun cozulmek istensin, bir yaraya merhem olunmak icin caba gosterilsin.