Yuksekoğretim Genel Kurulu, Hazirana ayında aldığı bir kararla, daha once Anadolu Universitesi Acıkoğretim Fakultesi Laborant ve Veteriner Sağlık Onlisans Programının, sağlık calışanları icin Mesleki Bir Ust Oğrenim sayılmayacağı hususundaki goruşunu değiştirmişti. YOK ayrıca Hacettepe Universitesi Sağlık İdaresi Yuksekokul mezunlarının Sağlık Bilimleri Lisansiyeri ile Sağlık Hizmetleri veya Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfında sayılmalarının uygun olmayacağına karar vermişti. Soz konusu yazılar Bakanlık tarafından illere gonderilmiştir. ...... VALİLİĞİNE
İl Sağlık Mudurluğune
İlgi: a) YOK Başkanlığının 22.08.2006 tarihli ve 2749-19140 sayılı yazıları.
b) YOK Başkanlığının 08.06.2006 tarihli ve 1780-12256 sayılı yazıları.
Bilindiği uzere, Anadolu Universitesi Acıkoğretim Fakultesi Laborant ve Veteriner Sağlık Onlisans Programının sağlık calışanları icin Mesleki Bir Ust Oğrenim sayılmayacağı hususundaki Yuksek Oğretim Genel Kurulunun 03.02.2006 tarihli kararının Bakanlığımıza intikali uzerine, soz konusu karar doğrultusunda işlem yapılması istenilmişti.
Ancak, bu kez YOK Başkanlığınca Bakanlığımıza da gonderilen ilgi (a) yazıda, konunun yeniden goruşulduğu ve sonucta soz konusu YOK Genel Kurul Kararının iptaline ve Anadolu Universitesi Acıkoğretim Fakultesi Laborant ve Veteriner Sağlık Onlisans Programının sağlık calışanları icin Mesleki Bir Ust Oğrenim sayılmasına karar verildiği bildirilmiştir.
Yine, YOK Başkanlığınca Bakanlığımıza da gonderilen ilgi (b) yazıda, Yuksek Oğretim Genel Kurulunun 26.05.2006 tarihli kararı ile Hacettepe Universitesi Sağlık İdaresi Yuksekokul mezunlarının Sağlık Bilimleri Lisansiyeri ile Sağlık Hizmetleri veya Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfında sayılmalarının uygun olmayacağına karar verildiği bildirilmiştir.
Bilgilerinizi ve bundan sonra işlemlerin birer sureti ekte sunulan ilgi (a) ve ilgi (b) yazılar doğrultusunda yurutulmesi hususunda gereğini rica ederim.
Uzm. Dr. Orhan F. GUMRUKCUOĞLU
Bakan a:
Musteşar Yardımcısı