Gecen yıla kadar LES'ten 50 puan alanlar akademik kadrolara başvurabiliyordu. Sınav kılavuzunda da LES puanlarının 2 yıl boyunca gecerli olduğu belirtilmekteydi. Ancak ALES'e donuşturulmuş LES puanları, bir cok adayı mağdur edebilecek durumdadır. Memurlar.net forumunda, bir kac haftadır, sorunu dile getiren ve cozum bulmaya calışan uyelerimiz, ortak bir dilekce hazırladılar. Cozume katkı sağlamak isteyen ve mağdur olabilecek tum ziyaretcilerimizi bu girişime destek vermeye cağırıyoruz. memurlar.net'in notu: Aşağıdaki dilekce v for vendetta rumuzlu uyemizce hazırlanmıştır. Konu hakkında detaylı bilgi icin 55 sayfa goruşun yazıldığı ve toplam okunma sayısı 17 bini bulan "Donuşturulen LES puanları akademik kadrolara başvuruda kullanılabilmeli!!!" başlığına bakılabilir.
.... UNİVERSİTESİ REKTORLUĞU'NE,
İlce-Şehir
.... Universitesi'nde yuksek lisansını bitirmek uzere olan ve akademik kadro bekleyen bir oğrenciyim. Lisansustu eğitimime devam etmek ve Araştırma Gorevlisi kadrosuna atanabilmek icin, LES Aralık 2006 sınavına girdim ve 50 puan aldım. Bu puan benim doktora oğrenimime ve akademik kadrolara başvurmama yettiği icin ve LES'ten alınan yeterli puanların 2 yıl gecerliliği olduğuna dayanarak, Nisan'da yapılan ALES'e girmedim.
ALES yapılana kadar OSYM'nin resmi sitesinde ve ulusal gazetelerde ?halen gecerliliği olan LES puanlarının ALES puanlarına donuşumu daha sonra acıklanacaktır? ibaresi yer almıştır. Ancak bu sure zarfında donuşum tablosu acıklanmamış, sadece ALES baraj puanının 70 olduğu belirtilmiştir. Mayıs ayında ALES'e donuşturulmuş puanlar acıklandığında, benim puanım 60'a denk geldi ve akademik kadrolar icin şart koşulan 70 puan barajının altına duştu. Buna gore, LES ile akademisyenlik icin bana yeterli olan 50 puan, bu sınavın 2 yıl gecerlilik suresi dolmadığı halde, 4 ay sonra yapılan ALES'te belirlenen taban puanını gecemedi ve beni mağdur durumda bıraktı. Oysa mantıken ve hukuken, LES'ten 2 yıl gecerlilik taşıyan ve akademik kadrolar icin yeterli olan puanımın, anayasamız tarafından korunan ?hukuken kazanılmış hakların geri alınamayacağı? ilkesinden hareketle, halen gecerli olması gerekmektedir.
Bazı universiteler şimdi ALES puanlarını baz alarak, bazıları da halen gecerliliği olan LES puanlarına gore kadro ilanlarında bulunmaktalar, ancak universiteler arasındaki bu eşitsiz durum, ortada kazanılmış bir hak olmasına rağmen beni yine mağdur durumda bırakmaktadır. Turkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu gerceğinden hareketle, 2006 yılından itibaren 2 yıl sure ile akademik atamalar icin yeterli olan LES puanımın, suresi doluncaya kadar Ege Universitesi'nde akademik kadroya atanmada gecerli kabul edilmesi ve kazanılmış bir hakkım olmasına rağmen ortaya cıkan mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla.
Ad/Soyad