Oğretim Uyeliğine Yukseltilme ve Atanma Yonetmeliğinde, 2007 yılında yapılan değişiklik ile asgari koşullara ilave olarak universitelerin yapılarına uygun ek kriter arayabilmelerine imkan sağlanmıştı. Ancak bu duzenleme ve bu duzenleme sonrasında cıkarılan "aranacak ilave şartların Yuksekoğrenim Kurulunun onayı alınmak suretiyle belirlenmesine ilişkin duzenleme" hakkında Danıştay tarafından yururluğu durdurma kararı verilmiştir. Bu karara gore kimi universitenin UDS-KPDS icin 70 kiminin de 60 araması mumkun olmayacaktır. YOK'in resmi yazısı icin başlığa tıklayınız. T.C.
YUKSEKOĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

SAYI..... 22/10/2007-028026
Kurulumuzca duzenlenen ve 25.11.2006 tarih, 26357 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yururluğe giren oğretim uyelerinin atama ve yukseltilmelerinde asgari koşullara ilave olarak universitelerin yapılarına uygun ek kriter arayabilmelerine imkan sağlayan "Oğretim Uyeliğine Yukseltilme ve Atanma Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmeliğin" iptali ve yurutulmesinin durdurulması talebi ile acılan davada, Danıştay Sekizinci Dairesinin 02.04.2007 tarih, 2006/6252 esas sayılı kararı ile Yonetmeliğin yurutulmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.
Bunun uzerine, Kurulumuzca yargı kararlarına uyularak universitelerce aranacak ilave şartların Yuksekoğrenim Kurulunun onayı alınmak suretiyle belirlenmesine ilişkin duzenleme yapılmış, duzenlemeyi iceren Yonetmelik değişikliği 26.05.2007 tarih, 26533 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yururluğe girmiştir.
Ancak, bu duzenlemenin de yurutulmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Danıştay Sekizinci Dairesinin 2007/3688 esas sayılı dosyası nezdinde acılan davada, Mahkemenin aldığı 12.09.2007 tarihli kararı ile yonetmelik hukumlerinin yurutulmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.
Kurulumuz Başkanlığınca sozu edilen Yonetmelik değiştirilerek yeni bir duzenleme yapılıncaya kadar; ilan verilen ancak henuz atamaları yapılmamış olanlar dahil, oğretim uyelerinin atama ve yukseltilmelerinde aranacak koşul ve kriterlerin, 2547 sayılı Kanunun ilgili maddelerinde 28/01/1982 tarihli Resmi Gazetede yayımlarak yururluğe giren "Oğretim Uyeliğine Yukseltilme ve Atanma Yonetmeliğinin" yurutulmesi durdurulan maddelerinde ongorulen koşul ve kriterlerle sınırlı tutularak belirlenmesi ve bu yonde atama işlemlerinin yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini saygılarımla arz ederim.
Prof. dr. Aybar ERTEPINAR
Başkan Vekili

DAĞITIM:
Universite Rektorluklerine