Bilindiği uzere, Fakulte mezunları arasından polis alımı yapılmaktadır. KPSS sınav puanlarının da secme kriteri olarak değerlendirmeye alındığı alımlarda, yaş şartı uzun bir suredir eleştiri konusu olmaktaydı. Bu konudaki resmi değişiklik 19 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 5997 sayılı Kanuna gore POMEM'lere başvurularda aranan yaş şartları 1 yıl yukseltilmiştir. Detaylar icin başlığa tıklayınız.
ESKİ HUKUM
En az dort yıllık yuksek oğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yuksek oğretim kurumlarından mezun olup, sınav tarihi itibarıyla 27 yaşından gun almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 29 yaşından gun almamış erkek adaylar arasında yapılacak secme sınavında başarılı olanlar, altı aydan az olmamak uzere polis meslek eğitimine alınırlar.

YENİ HUKUM

"En az dort yıllık yuksekoğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yuksekoğretim kurumlarından mezun olup, sınav tarihi itibarıyla 28 yaşından gun almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 30 yaşından gun almamış erkek adaylar arasında yapılacak secme sınavında başarılı olanlar, altı aydan az olmamak uzere polis meslek eğitimine alınırlar."

DEĞERLENDİRME
1- Askerliğini yapmayanlar icin: Hem bayan hemd e erkekler icin, sınav tarihi itibariyle 27 yaşından gun almama şartı "28" olarak değiştirilmiştir.
2- Askerliğini yapanlar icin: Askerliğini yapan erkekler icin "29 yaşından gun almamış olmak" şeklindeki şart "30 yaşından gun almamış olmak" olarak değiştirilmiştir.