Yuksekoğretim Kurumunun, hangi onlisans ve lisans programlarının hangi branşların ust oğrenim olduğuna dair ceşitli tarihlerde vermiş olduğu kararlar bulunmaktaydı. Bu kararların bir kısmı zaman icinde değişti. Zaman icinde yaşanan bu değişim, YOK'un ceşitli tarihlerde vermiş olduğu kararların karışmasına neden olmuştur. SES'in başvurusu uzerine YOK ceşitli sağlık branşlarında calışan personel acısından onemli bir tablo yayınlamıştır. YOK'un yayınladığı ust oğrenim tablosu icin başlığa tıklayınız.

T.C.
YUKSEKOGRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

Sayı :B.30.0.EOB.0.00.00.01 -4361
Konu :Ust Oğrenimler Hk.

D 3.09.2010*032235

SES SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKCİLERİ SENDİKASI BAŞKANLIĞI'NA

Necatibey Caddesi No:82113-14 Kızılay/ ANKARA

İlgi: a) SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekciler Sendikası Başkanlığı 'nın 0811 0/2009 tarih ve 705-200911300 sayılı yazısı.
b) Selcuk Universitesi Rektorluğu Meram Tıp Fakultesi Hastanesi Baştabipliği"nin 26/01/2010 tarih ve B.30.2.SEL.0.H1.74.02-14/4211 sayılı yazısı.

KAPAT [X]
c) Ata FİLİz,cemal YAMAK,Mesut KAYA,HAVA İş,Canan KIZILTOPRAK, Canan KOCABIYIK,Omer Faruk USTE, Rukiye KILIC,Oylun ORGE,Gulsum KAYA, Serdar ULAK' ın dilekceleri.
d) Universitelerarası Kurul Başkanlığı 'nın 20/07/2010 tarih ve B.31.0.UAK.01/6232 sayılı yazısı.
Ceşitli kurum ve kişiler tarafından Kurulumuza yapılan başvurularda; yuksekoğretim kurumlarının lisans programlarında gorulen eğitimin yuksek lisans, onlisans programlarında gorulen eğitimin ise meslek liselerinde alınan eğitimin bir ust oğrenimi veya mesleki bir ust oğrenimi olup olmadığı konusundaki yazı ve dilekceler 18/0812010 tarihli Yuksekoğretim Yurutme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 43/b maddesi uyarınca, Universitelerarası Kurul Başkanlığı'nın goruşu de uyarınca, yuksek lisans, lisans, onlisans ve meslek lisesinde alınan eğitimler dikkate alınarak, soz konusu eğitimlerin ust oğrenim veya mesleki ust oğrenim olup olmadığına ilişkin hazırlanan aşağıdaki tablonun kabul edilmesi uygun gorulmuştur.
Yuksek lisans programlarında gorulen eğitimin lisans, lisans programlarında gorulen eğitimin onlisans, onlisans programlarında gorulen eğitimin ise meslek liselerinde alman eğitimin ust oğrenim sayılıp, sayılmamasma ilişkin Tablo
Orta Oğretim ve Kadro Unvanı Onlisans Programı Dikey Geciş ile Tamamlanan Lisans Yuksek Lisans Programı Karar Tıbbi Sekreterlik Buro Yonetimi ve Sekreterlik işletme Sağlık Kurumları işletmeciliği Sağlık Kurumları işletmeciliği yuksek lisans programı, işletme lisans programının ust oğrenimi sayılabilir; işletme lisans programı Buro Yonetimi ve Sekreterlik onlisans programının ust oğrenimi sayılamaz; Buro Yonetimi ve Sekreterlik onlisans programı Tıbbi Sekreterlik ortaoğretim programının ust oğrenimidir Sağlık Memuru ( toplum sağlığı) AOF Sağlık Teknikerliği iktisat Sağlık Kurumları işletmeciliği Sağlık Kurumları işletmeciliği yuksek lisans programı, iktisat lisans programının, iktisat lisans programı AOF Sağlık Teknikerliği onlisans programının, AOF Sağlık Teknikerliği onlisans programı Sağlık Memurluğu (toplum sağlığı) ortaoğretim programının ust oğrenimi değildir. Hemş i relik Hemşirelik Kamu Yonetimi Sağlık Kurumları işletmeciliği Sağlık Kurumları işletmeciliği yuksek lisans programı, Kamu Yonetimi lisans programının, Kamu Yonetimi lisans programı Hemşirelik onlisans program ının ust oğrenimi sayılamaz; ancak Hemşirelik onlisans programı, Hemşirelik ortaoğretim programının ust oqrenimidir. Hemşirelik Hastane Yonetimi ve Organ i zasyon işletme Sağlık Kurumları işletmeciliği Sağlık Kurumları işletmeciliği yuksek lisans programı, işletme lisans programının, Işletme lisans programı Hastane Yonetimi ve Organizasyon onlisans programının ust oğrenimi sayılır; ancak, Hastane Yonetimi ve Organizasyon onlisans programı Hemşirelik ortaoğretim programının ust oğrenimi değildir. ....
Orta Oğretim Pr . Onlisans Programı Lisans Programı Yuksek Lisans Programı Ka r ar Sağlık Teknisyeni Tıbbi Labarotuar Pr . işletme Sağlık Kurumları Işletmeciliği Sağlık Kurumları işletmeciliği yuksek lisans programının işletme lisans programının ust oğrenimidir. işletme lisans programı Tıbbi laboratuar onlisans programının, Tıbbi Laboratuar on lisans program i Sağlık Teknisyenliğinin ust oğrenimi değildir. Sağlık Memuru (toplum sağlığı) Tıbbi Labarotuar Pr Kamu Yonetimi Sağlık Kurumları işletmeciliği Sağlık Kurumları işletmeciliği yuksek lisans programı, Kamu Yonetimi lisans programının, Kamu Yonetimi lisans programı Tıbbi Laboratuar onlisans programının, Tıbbi Laboratuar onlisans programı Sağlık Memurluğunun (toplum saqlığı) ust oğrenimi değildir. Sağlık Teknisyeni Anestezi iktisat Sağlık Kurumları Işletmeciliği Sağlık Kurumları işletmeciliği yuksek lisans programı, iktisat lisans programının, iktisat lisans programı Anestezi onlisans programının, Anestezi onlisans programı Sağlık Teknisyenliğinin ust oğrenimi deqildir. Hemşire Hemşire Kamu Yonetimi Sağlık Kurumları işletmeciliği Sağlık Kurumları işletmeciliği yuksek lisans programı, Kamu Yonetimi lisans programının, Kamu Yonetimi lisans programı Hemşirelik onlisans programının ust oğrenimi değildir. Ancak, Hemşirelik on lisans programı, Hemşirelik ortaoğretim programının ust oqrenimidir Sağlık Memuru (toplum sağlığı) Tıbbi Dok . ve Sekreterlik Tıbbi Dokumantasyon ve Sekreterlik onlisans programı Sağlık Memurluğunun (toplum sağlığı) ust oğrenimi değildir. Ebe K i mya Kimya onlisans program i Ebeliğin ust oğrenimi değildir. Acil Tıp Teknisyenliği
Adli Tıp Tekni kerliği Adli Tıp Teknikerliği onlisans programı Acil Tıp teknisyenliğinin ust oğrenimi değildir. Sağlık Memuru
( Ortopedi Teknisyeni) Siyomedikal Cihaz Teknolojisi Siyomedikal Cihaz Teknolojisi onlisans programı Sağlık Memurluğunun (ortopedi teknisyeni) ust oğrenimi değildir . Acil Tıp Teknisyeni Anestezi Anestezi on lisans programı Acil Tıp teknisyenliğinin ust oğrenimi değildir . Adalet Meslek Yuksek Okulu Gazetecilik Gazetecilik lisans program i Adalet Meslek Yuksekokulu onlisans programının ust oğrenimi değildir . Sağlık Memurluğu Sağlık Kurumları işletmeciliği Sağlık Kurumları işletmeciliği lisans programı Sağlık Memurluğu onlisans programının ust oğrenimi değildir . Ebe , Hemşire , Sağlık Teknisyeni , Sağlık Memuru, Laboratuar, Laboratuar Teknisyeni, Anestezi Teknisyeni, Sağlık Teknikeri, Rontgen Teknisyeni, Diş Teknisyeni, Cevre, Cevre Kirlenmesi ve Kontrolu , Sağlık Mem. (Toplum Sağlığı), Sağlık Memuru (Anestezi Teknikeri), Sağlık Memuru (Rontgen Teknisyeni veya Teknikeri lşletme-iktisat-
Kamu Yonetimi-
Maliye-
Uluslararası
ilişkiler-Calışma
Ekonomisi ve
Endustri ilişkiler
Işletme, Iktisat, Kamu
Yonetimi, Maliye, Uluslararası
ilişkiler ve Calışma Ekonomisi
ve Endustri ilişkileri lisans
programları Ebe, Hemşire,
Sağlık Teknisyeni, Sağlık