Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yonetmeliğinin 30. maddesinde atama sınırlamalarına yer verilmiştir Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yonetmeliğinin 30. maddesinde atama sınırlamalarına yer verilmiştir.
Aşağıda bu sınırlamalara tek tek yer verilmiştir. Maddenin atıfta bulunduğu en karışık maddesi olağanustu ve ozel durumları kapsayan 21. maddesidir. 4 nolu fıkradaki atıftan dolayı, bu maddenin acıklamasında bazı fıkralara da yer verilmiştir.
Yonetmeliğin 2. maddesine gore bu Yonetmelik; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarında gorev yapan sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı personelini kapsar. Ancak, Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının merkez teşkilatlarından taşra teşkilatlarına, taşra teşkilatlarından merkez teşkilatlarına yapılacak atamalar ve gorevlendirmeler ile eğitim ve araştırma hastanelerinde gorev yapan eğitim gorevlisi, başasistan ve asistanları kapsamamaktadır.
İşte atama sınırlamalarını gosterir maddenin tablo hali..
MADDE METNİ ATIFTA BULUNULAN MADDELER BU MADDELERE GORE ATANANLAR 2 YIL BOYUNCA YENİDEN TAYİN İSTEYEMEZ
(1) 14 uncu, 15 inci, 16 ncı, 17 nci, 18 inci, 19 uncu, 20 nci, 21 inci, 22 nci, 24 uncu, 25 inci, 26 ncı, 27 nci ve 29 uncu maddelere gore atanan personel atandıkları tarihten itibaren fiilen iki yıl calışmadıkca başka bir yere atanma talebinde bulunamaz.
İSTİSNASI
Ancak atanma talepleri 19 uncu, 20 nci, 21 inci ve 26 ncı maddeler kapsamında ise, fiilen iki yıl calışmış olma şartı aranmaz.
14: İlk atama,
15: Yeniden atama (istifa sonrası atama)
16: İl ici ve iller arası atama
17: Kurumlar arası naklen atama
18: Bir mazarete (eş, sağlık) dayalı atama
19: Sağlık mazereti nedeniyle atama
20: Eş durumu nedeniyle atama
21: Olağanustu ve ozel durumlar (deprem, eşin vefatı, can guvenliği, boşanma, eşin ozel sektorde calışması, oğrenim durumundan tayin)

22: Sınıf ve unvan değişikliği
24: Hizmet gereği (Bir soruşturmaya binaen yapılan) atamalar
25: Yonetici atamaları
26: Ust hizmet bolgesinden alt hizmet bolgesine atama
27: Yeni acılan tesislere atama
29: Becayiş CIKAN ATAMA TALEPLERİNİ İPTAL ETTİRENLER 1 YIL TAYİN İSTEYEMEZ
(2) 16 ncı, 19 uncu, 20 nci, 21 inci ve 26 ncı maddelere gore atanmış olup atama kararlarını iptal ettirenler, mazeret durumlarında yeni bir değişiklik olmadığı muddetce bir yıl sure ile atama talebinde bulunamazlar.
(3) Branşında eğitim kliniği bulunan eğitim araştırma hastanelerine 16 ncı, 17 nci, 26 ncı ve 29 uncu maddelere gore atanma talebinde bulunan uzman tabip ile uzman diş tabiplerinin, başasistanlık sınavı başvuru şartlarını taşıdığını belgelemesi gerekmektedir. SAĞLIK OZRUNE BİNAEN ATANANLAR, BECAYİŞ İSTEYEMEZ, UST BOLGEDEN ALT BOLGEYE TAYİN İSTEYEMEZ
(4) 19 uncu madde kapsamında atanan personel, 26 ncı ve 29 uncu maddelere gore, 20 nci maddesi ile 21 inci maddesinin ucuncu, altıncı ve yedinci fıkraları kapsamında atanan personel ise 29 uncu maddeye gore atanma talebinde bulunamaz.
21. madde
Ucuncu fıkra: Eşi ozel sektorde sigortalı calışanlar, Bağ-Kur'lular, nakil imkanı olmayan kamu personeli, hastane yoneticisi, başhekim
Altıncı fıkra: Eşi universite oğretim uyesi olanlar, uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimi alanlar
Yedinci fıkra: Sağlıklka ilgili bir alanda 4 yıllık eğitim gorenler
ADAY MEMUR SAĞLIK VE EŞ DURUMU ATAMASI İSTEYEBİLİR
(5) 19 uncu, 20 nci ve 21 inci maddeler kapsamındaki atanma talepleri haric, aday memur olan personel atanma talebinde bulunamaz.