Hizmet öncesinde branÅa aktarılan polis memurlarının 10 yıl boyunca branÅ deÄiÅikliÄi yapamayacaÄına dair düzenleme yapıldı
BilindiÄi üzere, Ekim ayındaki ilanla, 5 bin özel harekatçı alınacaÄı duyurulmuÅtu.
BaÅvrular alındı ve Åuan mülakat iÅlemlerine sıra geldi. Memurlar.net adaylarının paylaÅımları için tıklayın.
DiÄer taraftan, bugün yani 22 Ekim 2015 tarihi itibariyle Resmi Gazetede önemli bir deÄiÅiklik yapıldı.Tıklay 96;±n.
Emniyet Hizmetleri Sınıfı BranÅ YönetmeliÄinde yapılan ek madde Åu Åekildedir:
"MADDE 15/A(1) Hizmet öncesinde polis eÄitim ve öÄretim kurumlarında branÅa aktarmaya esas özel alan eÄitimi verilmesi halinde, eÄitimi baÅarıyla bitiren ve eÄitim sonu sınavda baÅarılı olup aday polis memuru olarak Emniyet TeÅkilatı kadrolarına atanan personel, baÅkaca bir iÅleme gerek kalmaksızın doÄrudan eÄitimlerine uygun branÅlara aktarılır.
(2) Birinci fıkrada belirtilen usule göre branÅa aktarılan personel, idare tarafından görülen lüzum üzerine yapılan branÅtan çıkarma iÅlemi hariç, 10 yıl süre ile branÅtan ayrılamaz. 10 yıl süre dolmadan branÅtan çıkartılan personel, kalan süreyi çevik kuvvet birimlerinde tamamlar."
Bu düzenleme gereÄince, sınavı kazanıp, Polis Meslek EÄitim Merkezlerinde özel harekat branÅında eÄitim alacak olanlar, eÄitim sonunda direkt özel hareket branÅına aktarılacak ve 10 yıl boyunca branÅ deÄiÅikliÄi yapamayacak