Usta birliğine teslim olmak icin gittiği Şırnak'ın Cizre ilcesindeki Kabul Toplama Merkezi'nde yaklaşık 4 ay once esrarengiz bir şekilde kaybolan Bingollu Er Emrah Avunan'dan halen haber alınamadı. Kayıp askerin acılı ailesi, cocuklarının bulunmasını istedi. Usta birliğine teslim olmak icin gittiği Şırnak'ın Cizre ilcesindeki Kabul Toplama Merkezi'nde yaklaşık 4 ay once esrarengiz bir şekilde kaybolan Bingollu Er Emrah Avunan'dan halen haber alınamadı. Kayıp askerin acılı ailesi, cocuklarının bulunmasını istedi.
Bingol'un Solhan ilcesine bağlı Murat koyunde ikamet eden 5 cocuklu ailenin tek erkek evladı olan Emrah Avunan (20), vatani gorevini yapmak uzere gectiğimiz Haziran ayında Sivas Temel Tepe 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı'na gitti. Burada temel eğitimini tamamlayan Avunan, dağıtım iznine gelmeden usta birliği yeri olan Şırnak'ın Cizre ilcesine bağlı Uludere Bağlıca Koyu Gurvil Ust Bolgesi'ne gitmek uzere Elazığ Kabul Toplama Merkezi'ne katıldı.
KTM'DE KAYBOLDU İDDİASI
Elazığ'daki dağıtım işleminin ardından Şırnak/Cizre Kabul Toplama Merkezi'ne (KTM) teslim olduğu belirtilen Er Avunan'ın, burada esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu iddia edildi. Oğlunun akıbetini oğrenmek icin bircok yere başvuruda bulunduklarını belirten Baba Bilal Avunan (46), oğlundan yaklaşık 4 aydır haber alamadığını soyledi. Baba Avunan, "Vatani gorevini yapması icin Sivas Temeltepe'ye gonderdim. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra dağıtım izni almadan Elazığ Kabul Toplama Merkezi'ne gidiyor ve oradan da Cizre'ye gitti. 10 goruştum kendisiyle, parası bitmişti para gonderdim ve cekti parasını. Daha sonra ortadan kayboldu ve bir daha kendisinden haber alamadım" dedi.
Oğlundan haber alamadığı icin endişe duyduğunu ve Cizre Kabul Toplama Merkezi'ni aradığını kaydeden acılı Baba, "Karakolu aradım, 'oğlun burada yok, gelmedi' dediler. Kalkıp, Cizre'ye gittik, 'oğlun burada yok' dediler. Ama ben kendisine para gondermiştim ve buradan cekmişti makbuzu dahi elimde duruyor. 4 ay gecti halen oğlumdan haber alamıyorum" diye konuştu.
"AKIBETİNİ OĞRENMEK İSTİYORUM"
Oğlunun akıbetini oğrenmek istediğini kaydeden acılı Baba Avunan "Cumhurbaşkanı ve başbakana sesleniyorum. 4 aydır oğlum kayıp. Her tarafı aradım ama 4 aydır haber alamıyorum. Annesi hasta, gece gunduz ağlıyor, ailemizde huzur kalmadı. Oğlum olduyse olusunu verin, vatani gorevini yaparken şehit oldu derim olana razı olurum" dedi.
"ATM'LERDEN PARA CEKİLMİŞ"
Er Emrah Avunan'ın 22 yaşındaki kuzeni Harun Avunan ise, şunları kaydetti:
"Emrah Haziran 17'sinde Bingol'den cıkıp Sivas Temeltepe'ye gitti. Buradaki eğitimin ardından Elazığ kabul toplama merkezine oradan da Cizre kabul toplama merkezine gitti. 10 gun kendisiyle goruşuyorduk ben en son ben kendisiyle goruştuğumde butun arkadaşların dağıtımının yapıldığını, kendisinin de yakın tarihte gorev yerine gideceğini soyledi. Daha sonra goruşemedik, 20 gun gecince biz artık tedirgin olduk ve sorup soruşturmaya başladık. Cizre gorev yerine gonderdiğini soyledi, gorev yeri karakolu gelmediğini Cizre'de olduğunu soyledi. Bingol'deki jandarmaya gittik ve onların girişimleriyle Cizre'deki komutanlara ulaştık. Bu kez, Emrah'ın hic gelmediğini ve girişinin yapılmadığını soylediler. Ama biz 10 gun kendisiyle goruştuk, babası para gonderdi makbuz var elimizde 3 Ağustos'ta Cizre kabul toplama merkezindeki ATM'lerden para cekilmiş."
"SAVCILIĞA BAŞVURDUK SONUC CIKMADI"
Cizre kabul toplama merkezindeki askerlerle goruştuklerini belirten Avunan, "Arkadaşlarıyla goruştuk, Emrah ile tanıştıklarını soylediler. Emrah ile akşam beraber yattıklarını, sabah kalktıklarında Emrah'ın olmadığını soylediler. 4 ay once Savcılığa başvuru yaptık ama sonuc cıkmadı. Gectiğimiz gunlerde Ankara'ya gittik butun yetkililerle goruşmeye calıştık bazıları hic umursamadı bizleri. Goruştuklerimizde bizleri geri aramadı. Vatanını seven bir askerin biran da ortadan kaybolması neden goz ardı ediliyor. Yetkililere sesleniyoruz; biraz empati kurarak Emrah'ı kendi cocuklarının yerine koysunlar. Allah rızası icin elinizden ne geliyorsa, yapın. Oluyse olusunu verin, sağ ise en azından sesini duyalım. Ailesi perişan durumda, annesinin yuzune bakacak yureğimiz yok" diye konuştu.
Kimi yetkililerin Emrah'ın firar etme ihtimalini değerlendirdiğini kaydeden Avunan, sozlerini şoyle tamamladı:
"Emrah'ın firar etmesi icin hicbir neden yok. Uzman cavuş olmak istiyordu, bunu arkadaşları biliyor. Firar edecek olsaydı veya siyasi bir duşuncesi olsaydı dağıtım iznine gelir ve usta birliğine gitmezdi. Herhangi bir siyasi goruşe bağlı değildi, vatanını, milletini, bayrağını seven bir insandı. Vatanına ihanet edecek bir insan değildir."