Arkadaşlar kararsız kaldığım telefonlar bunlar:

Yıllardan beri iPhone 5S kullanan biri olarak artık gına geldi. Yeni fotoğraf, video, selfie cekmeye hasret kaldım.

Muhtelemen bu telefonlar 5S'den sonra cok iyi telefonmuş gibi hissetirecek. Her gun YouTube'dan takip ediyorum.
A71 olsun realme 6 olsun nova5t vs. kameralarını işlemci karşılaştırmalarını izliyorum.

Benim icin oncelikli 2 konu var

1-Kamera.
2-ışlemci.

A71'in on kamerası cok hoşuma gitti cidden guzel fakat alacağım yerden taksitli alacağım icin 4000TL bandında fiyatı var.
O fiyata A71 almak istemiyorum.

Realme 6 Pro 4K bandında yeni telefon kamera karşılaştırmalarını izlediğimde aralarında en cok hoşuma giden realme 6 Pro oldu ama.
Piyasaya yeni girdi vs pek emin değilim.

Nova 5T favorim şu anda onunda tek sıkıntısı diğerlerine gore bence daha kotu kamerası kamerası en azından realme 6Pro veya A71 kadar olsa
Hic duşunmeden alacağım telefon ama yine de aralarında en yakın hissettiğim nova 5T muhtelemen bu telefonu alacağım.

A50-A51: A50'nin dxomark skorunu biliyorum sırf kamerası icin almak istediğim telefon diyebilirim. İşlemci uzun yıllar kullanım aklıma gelince orada bir duraklıyorum. Ama fiyatını gore kamerası icin alabilirim. Aynı şekilde A51 icinde aynı duşuncelerim.

Genelde telefonu kullanma amacım Instagram WhatsApp muzik dinleme video izleme ve kamera. Telefona cok bakınca başı ağrıyanlardanım. 20-30DK kullanınca.
Bile başım ağrıyor. AMOLED Full HD Plus bu konuda baş ağrısını gecirir mi alakası var mı bilmiyorum.
Kamera konusunda onereceğiniz telefon orneğin arka kamerası kotuyse on kamerası cok iyi olsun.
İşlemci olarak da telefonda yavaş uygulama acılması donması kasması falan 5sden sonra hic olmasın istiyorum.
Snapdragon'dan 720G 730gli kirin icin 810 ve sonrası onerin.

Bu telefonları onermeyin: Redmi Note8 Note8Pro mi 9t. Pop up kamera hic sevmiyorum.

Butcem 3000-4000TL.