1 Tanıtım Yazısı Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Durumlar 2 Tanıtım Yazısının Faydaları 3 Tanıtım Yazısının Zararları 4 Tanıtım Yazısı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 5 Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır

Tanıtım Yazısı Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Durumlar

Bircok web site sahibi, tanıtım yazısının ne olduğunu mutlaka duymuşlardır ancak ne işe yaradığını, nasıl kullanılması gerektiğini bilmeyenlerde az sayıda değil. Bu bakımdan tanıtım yazısı alırken dikkat etmeniz gereken birkac noktaya değinmek istiyorum. Oncelikle, tanıtım yazısı nedir? Ne gibi faydaları var, herhangi bir zararı var mı? gibi en cok merak edilen soruları yanıtlayarak başlayalım.

Tanıtım yazıları adından da anlaşılacağı uzere sitelerinizin farklı sitelerde tanıtılmasıdır. Bunun bircok faydası olduğu gibi eğer olması gerektiği gibi yapmazsanız zararlı tarafını daha iyi hissedersiniz.

Tanıtım yazısı ustunde cok durulması gereken bir konu. Backlinklerden farkı, backlinkler birkac ay icerisinde silinir gider ancak tanıtım yazıları boyle değildir, senelik hatta omurluk bile kullanabilirsiniz. Etkisi cok buyuktur.

Tanıtım Yazısının Faydaları

Tanıtım yazısının backlinklerden farkını acıkladık. Şimdi gelelim tanıtım yazılarının yararlarına.

1- Tanıtım yazıları sayesinde Google botları web sitenizi cok daha fazla ziyaret ederi. 2- Ciddi sitelerden alınan tanıtım yazıları ile arama motorlarında cok ciddi bir yukselişe gecersiniz. 3- Ziyaretci sayınız artar. 4- Sitenizin, markanızın insanlar arasında cok daha fazla yayılmasını sağlar.

Tanıtım Yazısının Zararları

Asıl ustunde durmanız gereken konu bu. Cunku herkes faydalarına odaklanarak aksi durumda yaşanacak olumsuzlukları goz ardı etmekteler. Herkesin duştuğu en buyuk hataların başında tanıtım sayısının fazlalığı geliyor.

İcerikten fazla tanıtım yazısı alanlar oluyor ya da tek seferde cok sayıda tanıtım yazısı alımı gercekleştirerek sitelerine zarar veriyorlar. Nedir bu zararlar diyebilirsiniz. Cevabı basit, Google Sandbox. Google sitenizi filtreler sonra uğraşır durursunuz. O yuzden tanıtım yazısı alırken abartmadan ve iceriğinize oranla almalısınız. Genel bir kanıya gore 1/5 kuralı var. Orneğin 100 iceriğiniz varsa 20 tanıtım yazısı alabilirsiniz. Daha fazlası zarar verir.

Ayrıca tanıtım yazısında kullanılacak resimleri kendi sunucunuzda barındırmanızda buyuk fayda var. Cunku resim adresini eklediğiniz takdirde kotu niyetli bazı kişiler tarafından heklink’e maruz kalabilirsiniz.

Tanıtım Yazısı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Geldik meselenin en onemlisine. Tanıtım yazısı alırken pek cok noktaya dikkat etmek gerek. Bu dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayacak olursak;

1- Sitenin PA değerine onem verin, duşuk olan siteleri tercih etmeyin. 2- Sırf tanıtım yazısı alan sitelerden uzak durmalısınız 3- Aynı sektorde olmalısınız. Orneğin haber siteniz var ve gidipteyemek tarifleri sitesinden tanıtım yazısı alırsanız olmaz, bir işe yaramaz. 4- Rakiplerinizden tanıtım yazısı almaya ozen gosterin. Asıl onemli olan nokta bu. 5- Yuksek hitli siteleri tercih edin. Duşuk hite sahip siteler size bir fayda sağlamaz, unutmayın one cıkmak istiyorsunuz. 6– Alexa sıralaması duşuk olan siteleri tercih edin. 7- Site mutlaka aktif yani guncel olmalı. İcerik uretmeyen, sadece tanıtım yazısı alan sitelere hic bulaşmayın.

Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır

Tanıtım yazısı yazarken cok dikkatli olmalısınız. Klasik makale yazarlığına benzemez, sitenizin geleceğini belirleyecek desek yeridir. Bir kere kotu intiba bıraktınız mı toparlaması zor olur. Bu bakımdan tanıtım yazısı yazarken dikkat edilmesi gereken birkac onemli husus var. Bunları sıralayacak olursak;

1- Sıkıcı bir dille yazmamaya ozen gosterin. 2- Link sayısını sakın abartmayın. Maksimum 3 link vermeye calışın. 3- Anahtar kelimeler kalın yazılmalı ve H etiketleri mutlaka kullanılmalı. 4- Tanıtım yazısında kelime sınırı minimum 200 olmalı. Tabi daha fazla olursa daha etkili olur. 5- Mutlaka resimler girilmeli ve resimlere etiketler eklenmeli 6- Anlatım bozukluğuna ve noktalama işaretlerine cok dikkat edin.

Evet tanıtım yazısı hakkında genel bilgileri sıraladık. Tanıtım yazısı nedir, faydaları nelerdir, zararları nelerdir, tanıtım yazısı alırken nelere dikkat etmeli ve tanıtım yazısı nasıl yazılır gibi konulara değindik. Bundan sonrası sizin uygulamanıza kalmış. Elimizden geldiğince tum ayrıntılara girmeye calıştık. Yazmış olduğumuz bu maddelere dikkat ederseniz bir problem yaşamazsınız.

Alıntı: wp eklentileri