Merhaba. Huawei Mate 20 Pro telefonun ekranının ust camı kırıldı.
Ben de ust cam değiştirmek istedim. Bu işi yapan birkac yer gezdim.
Her zamanki teknoloji - tamir gıcıklıklarından;
Uğraşmak istemedikleri icin "Edge ekranlarda o olmuyor" gibisinden sallandım.
Sonra sağ olsun bir arkadaş; İstanbul'da tanıdıklarının olduğunu, seri iş yaptıklarını ve İstanbul'a yollayıp 1 hafta gibi bir surede bu işi halledebileceğini soyledi.
Tam da benim aradığım Spec
Piyasadaki her ekranın cakma olduğunu biliyoruz. Genel tamir ucretlerini de biliyoruz.
Biz daha kalitesini takıyoruz falan ayağı yapıp 2 katı para isteyeni, IPhone'dan başka telefon goturunce uzaylı gormuş gibi bakanları, elinde parca olmayanını sevmem.
Ben de 1 hafta kenarda duran Nokia telefonu kullanabilirim diye duşunerek kabul ettim. Fiyatta anlaştık.
Telefonu teslim ettim ve cıktım. (normal olan iş bittikten sonra para vermektir diye duşunerek para da vermedim arkadaşta istemedi)
2-3 gun sonra para istendi, dedik hadi tamam verelim. Verdik. (sabır 1)
1 hafta gecti, ben de arar diye bekliyorum ama yok. Araya bayram girdi.
Bayramda da kargolar calışmıyor, arkadaşı da rahatsız etmeyelim gibisinden bayramı da gecirdik. (sabır 2)
Bayramdan sonraki pazartesi aradım ve arkadaş hastalandığını, 10 gun hicbir şey yapmadığını dukkana gecince beni arayacağını soyledi. (sabır 3)
(Buraya kadar telefonu yollamamış bile olabilir)
Ama aramadı. 2-3 gun sonra yine ben aradım. Telefonun ekranını actıklarını, Cin'den ekran sipariş ettiklerini soylediler. (sabır 4)
Bize yine bir 10 gun yazdı diye beklemeye devam ettim. Bu arada telefon İstanbul'da bir dukkanda ciğerleri sokuk duruyor buyuk ihtimal.
IMEI'si de calınır - parcası da calınır. Her şey mumkun.
(Bunları mumkun olduğunca duşunmemeye calışıyorum. Olursa da senin hatan diye geciştiriyorum)
Bir de diyorum acaba bunlar ust camı alırken dokunmatiğin de canına okudular. Şimdi o paraya komple ekran cozmek icin Cin'den soylediler sanki
10 gun sonra yine aradım. Ve bu sefer biraz sert konuştum. (bana bir telefon ver o zaman 2 ay oldu, o 10 gun hastalığında da yollamamıştın değil mi zaten, Cin'den pandemi + yılbaşı zamanı soylediğim şeyler 10 gun surmedi vs.)
Oyle konuşunca sonunda bir acıklama yapma zahmetinde bulundu.
(Telefonun uzerindeki ekran revize ekranmış. Şu an dokunmatiği de gitti anlayacağın. Biz de Cin'den komple ekran soyledik, mallar gemiyle toplu geliyor, boyle olacağını bilseydim hic ellemezdim, acmadan anlayamayız acınca da yapmak zorundayız gibi)
İki taraf ta haklı sanki ama sure olarak benim maduriyetim paha bicilemez
Telefon ne zaman gelecek Allah biliyor. Benim de sabrım tukeniyor. Ağustos'u bulmaz umarım.
Arkadaştan emanet telefon almak ta istemiyorum acıkcası. O da şimdi benim elimde bozulur. İyice yılan hikayesi.
Sizce arkadaşı sıkıştırmalı mıyım? Ağustos'u bulmasın bak polise gideceğim artık vs.
Yoksa 'adam sana komple ekran takıyor, kotu niyetli olsa hala daha cevap bile vermez zaten'.
Diye bekleyişe devam mı etmeliyim.
Bunların hicbiri bir cozum değil tabii ama.
He bundan sonraki telefonum iPhone olacak orası kesin. Gerci onda da bu hikaye mumkun. Ucuza gelsin diye yine aynı şekilde uğraştırılar.
Bir de şu cercevesiz - AMOLED modasını biraz abartmadılar mı sizce? Hadi kırılmadı diyelim, hayaleti - cizgisi - yanığı.