BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ FORMATOR OĞRETMEN (OKUL BİLGİSAYAR FORMATORU) GOREVLERİ
1.15/03/1993 tarih ve 2378 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan “Milli Eğtim Bakanlığına Bağlı Orgun ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Bilgisayar laboratuarlarının Duzenlenmesi ve İşletilmesi ile Bilgisayar Koordinator Oğretmenlerinin Gorevleri Hakkında Yonerge” de belirtilen gorevleri yapmak.
2.Kasım 2003 tarihli ve 2554 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi ve İletişim Teknolojisi Aracları ve Ortamlarının Eğitim Etkinliklerinde Kullanımı Yonergesi” nde belirtilen gorevleri yapmak.
3.Gorevlendirildiği Okul/kurumda en az 6 saat en fazla 10 saat derse girecektir. (Bu dersler ilk oncelik olarak bilgisayar dersi, olmaması halinde branşından ders, buda mumkun olmadığı durumlarda kurum muduru tarafından uygun bulunan derse girmek.)
4.Nobet gorevi verilmeyecektir.
5.Gorevlendirildikleri tarihten itibaren 15 gun icinde sabah saat 08.00 den akşam saat 17.00 ye kadar bilgisayar laboratuarlarının kullanımı ile ilgili calışma cizelgesi hazırlayıp laboratuarların kapısına asmak.
6.Bilgisayar laboratuarında dersler haricinde surekli bulunmak ve Bilgisayar laboratuarını 08.00 - 17.00 acık tutmak. Bilgisayar laboratuarından oğrenci, oğretmen, oğrenci velileri ve cevre halkının da kullanmasında yardımcı olmak.
7.Gorevlendirildiği okul/kurumun web sayfası ile ilgili oluşturulan komisyonda başkanlık yapmak ve web sayfasının yapılmasından, yayınlanmasından ve guncellenmesinden sorumludur. ( Gorevlendirildiği tarihten itibaren en gec 45 gun icerisinde web sayfasını yapıp yayınlamak zorundadır)
8.Sorumlusu bulundukları okulların bilgi iletişim aracları ile ilgili sorunlarında bu okullara rehberlik yapmak gerektiğinde teknik destek sağlamak.
İl icinde acılan bilgisayarla ilgili hizmetici eğitimlere katılarak bilgilerini guncellemek.
9.Gorev yaptığı kurum/okulda tum personele eğitim oğretimle ilgili bilgisayar konusunda yardımcı olmak, gerektiğinde (mesai saatleri icerisinde) kısa sureli seminerler duzenlemek.
10.Kurumunda/okulunda uygulanan projelerde (İntel Oğretmen Programı, İntel Oğrenci Programı, Microsoft Yenilikci Oğretmen Programı, Cisco Ağ Akademisi Programı, think.com Programı vb.) tum oğretmenlere rehberlik yapmak ve teknik destek sağlamak.
11.Teknolojide meydana gelen gelişmeleri yakından izleyerek, bu gelişmeleri kendi okullarında uygulamak ve tum oğretmenlere rehberlik ve danışmanlık yapmak.
12.Kurumlarında/okullarında okul idaresi tarafından yapılması gereken gorevleri yapmayacaklardır. ( sevk vermek, oğrenci devamsızlığı işlemek, fotokopi cekmek, sınav ve ders programları yapmak, bilsa ve ilsis modullerine bilgi girmek vb.)
Kaynak: bilisimogretmenleri.net
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- BİlİŞİm teknolojİsİ formatOr OĞretmen gOrevlerİ