Merhaba arkadaşlar, Huawei Mate 30 Pro'da yaşadığım bir sorun vardı anlık Discord bildirimlerinin duşmemesi şeklinde. Sorun Discord Android'de bildirimleri gonderirken Google servislerinden yararlanmasından kaynaklanıyor sanırım. Mate 30 Pro'da da bildiğiniz uzere Google servisleri yok, hatta 2020 ve sonrasında cıkan coğu Huawei cihazında yok.
Yani hicbir şekilde bildirim alamıyordum ayarları tamamen acık olmasına rağmen, ek olarak belirtmeliyim ki Discord'u AppGalery icerisinden kurmuştum. Uygulamayı dışarıdan APK falan da kurmamıştım yani. Sorunu GBox icerisindeki uygulama klonlama ile cozdum. GBox icerisinden Discord'u klonladım ve artık anlık bildirimler gelmeye başladı. Ek olarak GBox klonu olan Discord'u kullanmak zorunda da değilsiniz. Ben ana uygulama olanı kullanıyorum, sadece bildirimleri GBox klonu uzerinden alıyorum.
Bu arada klonlama işlemi oldukca basit, GBox icerisinden klon menusune basınca uygulamalar listesi geliyor aşağıdaki gibi.
Surprizbozan: Uygulama Listesi
Klon yapınca size GBox uzerinden başlatılan ancak ana uygulamaya yonlendiren bir kısayol oluşturuyor. Ben bu kısayolları bir klasorde topladım.
Zaten GBox icerisindeki uygulama sayısı cok kısıtlı. AppGalery uzerinden indirdiğimiz şeyleri klonlayabilmek iyi olmuş.
Cihazı yaklaşık 10 gundur kullanıyorum ve coğunlukla Google servislerine ihtiyacım olmadı. Bazı uygulamalarda Google Maps şartı olduğu icin GBox ile Google Maps uygulaması kurmuştum. Bir de Discord bildirimleri icin gerekti işte. Sorularınız varsa alabilirim.