31 Ağustos'ta yayımlanan 2015/9 sayılı genelge, 1 Kasım secimlerinin uzerinden 1 ay gecmiş olmasına yururlukten kaldırılmamıştı.
memurlar.net olarak bugune kadar 3 haber yaptık, bugun yaptığımız haberde ise ziyaretcilerimizi Başbakanlığa telefon etmeye ve faks cekmeye cağırmıştık. Tıklayınız.
Sabah saatlerinde yayımladığımız bu haber sonrasında, yuzlerce uyemiz Başbakanlık ozel kalemini aradı ve verdiğimiz numaralara faks cekti.
Başbakanlık bu gelilme uzerine, Başbakan Davutoğlu'nu haberdar etti ve akşam saatleri itibatiyle, Resmi Gazetenin mukerrer sayısında yayımlanan 2015/13 sayılı yeni bir Genelge ile eski genelge yururlukten kaldırıldı.
Yaşamış olduğunun sorunun cozumu icin, korkamadan ve cekinmeden başbakanlığı arayan tum uyelerimize teşekkur ederiz.
İŞTE 2 ARALIK 2015 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN YENİ GENELGE
GENELGE
Başbakanlıktan:

Konu : Personel İşlemleri
GENELGE

2015/13

Kalkınma planlan ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda kamu personelinin; hizmet kalitesini ve verimliliğini yukseltmek, merkez-taşra, kurum ve kuruluşlar ile bolgeler arasında dengeli dağılımım sağlamak, yonetim kadroları hakkında gerekli veri tabanı oluşturmak uzere aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun gorulmuştur,
Tum kamu kurum ve kuruluşları (Cumhurbaşkanlığı, Turkiye Buyuk Millet Meclisi Başkanlığı, Yuksek mahkemeler, Hakimler ve Savcılar Yuksek Kurulu, Yuksek Secim Kurulu, Sayıştay Başkanlığı, Kamu Denetciliği Kurumu, Milli istihbarat Teşkilatı, il Ozel İdareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik, muessese ve işletmeler ile 9266 sayılı Turk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa tabi personel haric);
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92'nci maddesine gore yapacağı atamalarda,
b) Muşterek kararla atama gerektirmeyen;
1) Mustakil birim amiri ve ustu kadrolara yapacağı atamalarda,
2) İl muduru ve daire başkanı, eşiti ve ustu idari kadrolara kurumlar arası nakil yoluyla yapacağı atamalarda (yuksekoğretim kuramlarının kendi aralarında yapacakları atamalar haric),

c) Sınıf değiştirerek kurumlar arası nakil yoluyla yapacağı atamalarda,
Başbakanlıktan izin alacaktır.
Boş kadrolara yapılacak vekalet, yurutme ve tedvir dahil tum gorevlendirmeler aşağıda belirtilen esaslara gore gercekleştirilir:
a) Muşterek kararla atama gerektiren boş kadrolara yapılacak vekalet, yurutme ve tedvir dahil tum gorevlendirmeler 3 ayı gecemez. Bu gorevlendirmeler ivedilikle Başbakanlığa bildirilir. Bu surenin sonunda soz konusu gorevlendirmeler başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Aynı kadroya 3 aylık surenin sonunda yapılacak yeni gorevlendirmelerde Başbakanlıktan izin alınır.
b) Yukarıda belirtilen gorevlendirmelerden 3 aydan fazla devam etmesi ongorulenler icin sure belirtilmek şartıyla Başbakanlıktan izin alınacaktır.

c) Muşterek kararla atama gerektiren boş kadrolara bu Genelgenin yururluğe girdiği tarihten once yapılan vekalet, yurutme ve tedvir dahil tum gorevlendirmeler bu Genelgenin yayımından itibaren 3 ay icinde kaldırılır.
Genelge kapsamındaki kurumlardan, kapsam dışı tutulan kurumlara yapılacak atamalar ile gorevlendirmeler bu Genelge hukumlerine tabi değildir.
Aynca kamu kurum ve kuruluşları (belediyeler ve il ozel idareleri haric); doğrudan ya da dolaylı olarak pay sahibi olduğu veya yonetim, denetim kurulu v.b. uyeliklere atama veya aday gosterme yetkisine sahip olduğu (yurtdışı dahil) şirket, banka, teşebbus, teşekkul, kuruluş, bağlı ortaklık, iştirak ve işletmelerde kamu payma karşılık;
a) Bakanlar Kurulu kararı veya muşterek kararla yapılan atamalar dışında; atanacak banka meclisi, yonetim kurulu, denetim kurulu ve tasfiye kurulu uyeleri icin atama işlemleri başlatılmadan once,
b) Genel kurulda secilecek banka meclisi, yonetim kurulu, denetim kurulu ve tasfiye kurulu uyeleri icin genel kurulca secilmek uzere onermeden once,
Başbakanlıktan izin alacaktır.
Kamu kurum ve kuruluşları, il muduru ve daire başkam, eşiti ve ustu idari kadrolara ilişkin verileri (yonetim ve denetim kurulları dahil) altı aylık donemlerde (1 Ocak-1 Temmuz tarihleri esas alınarak) ekli 1 sayılı forma uygun olarak Başbakanlığa gonderecektir.
Bu Genelge kapsamındaki izin yazıları; duzenleyici ve denetleyici kuramlarda, ilgili oldukları bakanlığa bilgi vermek suretiyle Başkanın, diğer kuramlarda munhasıran ilgili Bakanın imzasıyla; bilgi amaclı yazılar ise kurum ve kuruluşların ust yoneticilerinin imzasıyla Başbakanlığa gonderilecektir,
2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi yururlukten kaldırılmıştır.
Bilgilerini ve gereğini rica ederim.
Ahmet DAVUTOĞLU Başbakan

Genelgenin pdf hali icin tıklayınız.