Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personeli Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 12 Aralık 2015 CUMARTESİ
Resmi Gazete
Sayı : 29560
YONETMELİK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından:
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI PERSONELİ GOREVDE
YUKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YONETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 28/12/2014 tarihli ve 29219 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personeli Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendi ve (b) bendinin (1) numaralı alt bendi ile (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "olarak gorev yapıyor olmak," ibareleri "kadrolarında gorev yapmış olmak," şeklinde, aynı fıkranın (ğ) bendinin (1) numaralı alt bendi ise aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"1) En az iki yıllık yuksekokul mezunu olmak,"
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "din gorevlisi," ibaresi yururlukten kaldırılmış, (d) bendine "Cocuk eğiticisi," ibaresinden sonra gelmek uzere "din gorevlisi," ibaresi eklenmiş ve aynı fıkranın (e) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"1) Eğitim fakultesi, mesleki eğitim fakultesi ve teknik eğitim fakultelerinin 4 yıllık lisans bolumlerinden mezun olmak veya 4 yıllık lisans mezunu olup Milli Eğitim Bakanlığı ile Yuksekoğretim Kurulu işbirliği cercevesinde acılan orta oğretim alan oğretmenliği tezsiz yuksek lisans veya pedagojik formasyon sertifikalarından birine sahip olmak,"
MADDE 3 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4 - Bu Yonetmelik hukumlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı yurutur.
Aile Bakanlığı gorevde yukselmede neleri değiştirdi?