18 Aralık 2015 tarih ve 29566 sayılı Resmi Gazetede yer alan kararnamelere gore,
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan yardımcılığına Doc. Dr. Hasan Ali Celik atandı.
Hasan Ali Celik, 2 Mayıs 1959'da Sakarya Bezirgan beldesinde doğdu. Baba adı Emrullah, anne adı Hanım'dır.
Oğretim Uyesi, Yrd. Doc. Dr.; Gazi Universitesi Teknik Eğitim Fakultesinden mezun oldu. Marmara Universitesi Fen Bilimleri Enstitusunde yuksek lisans ve doktora oğrenimini tamamladı.
İTU, Sakarya ve Marmara Universitelerinde oğretim gorevlisi olarak calıştı; oğretim uyeliği ile Program Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bolum Başkanlığı, Fakulte Yonetim Kurulu Uyeliği ve Dekan Yardımcılığı gorevlerinde bulundu. Teknik Elemanlar Derneği Sakarya Şubesi Kuruculuğu ve Başkanlığı yaptı. Makine-Otomotiv konularında AR-GE faaliyetleri vardır ve tarım mustahsilidir. Yurt ici ve yurt dışında yayınlanmış ceşitli makale ve tebliğleri ile fakulte ders kitabının yanı sıra ceşitli gazetelerde yayınlanmış aktuel makaleleri bulunmaktadır.
22 ve 23. Donemde Sakarya Milletvekili secildi. 23. Donemde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı.
İngilizce bilen Celik, evli ve 3 cocuk babasıdır.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan yardımcılığına Ali Rıza Alaboyun atandı
Ali Rıza Alaboyun, 8 Mart 1957'de Aksaray'da doğdu. Baba adı Ziya, anne adı Hediye'dir.
Maden İşletme Muhendisi; İTU Maden Fakultesini bitirdi. Amerika'da The Pennsylvania State University'de cevher hazırlama ve muhendislik yonetiminde yuksek lisans yaptı.
MTA ve Maden İşleri Genel Mudurluğunde calıştı. Etibank Genel Mudur Yardımcılığı ve Yonetim Kurulu Uyeliği gorevinde bulundu. ETİMİNE SA Şirketi Yonetim Kurulu Uyesi oldu. Turkiye Atom Enerjisi Kurumu Kurul Uyeliğinde bulundu. AFS Boru Sanayi AŞ'nin Genel Mudurluğunu yaptı.
22 ve 23. Donemde Aksaray Milletvekili secildi. 22. Donemde Turkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Belcika Dostluk Grubu Başkanlığı, 22 ve 23. Donemlerde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Turk Grubu Uyeliği gorevlerinde bulundu. 24. Donemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Turk Grubu Başkanı oldu.
Cok iyi derecede İngilizce, orta duzeyde Fransızca ve Almanca bilen Alaboyun, evli ve 3 cocuk babasıdır.
Genclik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Abdurrahim Boynukalın atandı
15 Eylul 1987 doğumlu Boynukalın, Sakarya Universitesi İşletme Bolumu'nu bitirdi. Ardından yuksek lisansını İstanbul Universitesi Uluslararası İlişkiler Bolumu'nde tamamlayan Boynukalın, ikinci mastır programını City University of London'da medya iletişim bolumunde yaptı.
Abdurrahim Boynukalın, aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi'nde yazılarına devam ediyor.
Yaklaşık iki yıl sureyle Kırklareli Universitesi'nde araştırma gorevlisi olarak calışan Boynukalın, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmekte ve evli.
İcişleri Bakanlığı Bakan yardımcılığına Vali-Musteşar Sebahattin Ozturk atandı
1962 yılında Trabzon-Caykara'da doğdu. İlkokulu koyunde, ortaokulu o zamanlar nahiye merkezi olan Dernekpazarı Ortaokulu'nda tamamladı. 1975 yılında Trabzon Erkek Oğretmen Lisesi'ni yatılı olarak kazandı, 1980 yılında mezun oldu.
1982 yılında İstanbul Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Kamu Yonetimi Bolumu'ne girdi. 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında acılan kaymakamlık sınavını kazanarak 19.06.1987 tarihinde kaymakam adayı olarak mesleğe girdi. İngiltere Brighton'da yabancı dil eğitimi aldı. 1990 yılında kaymakamlık kursunu başarı ile bitirip kaymakam olarak atandı. Anadolu'nun ceşitli ilcelerinde kaymakamlık yaptı.
Bursa-Osmangazi Kaymakamı olarak gorev yapmakta iken sırasıyla 19.11.2007 tarihinde Niğde Valiliği, 04.10.2009 tarihinde Erzurum Valiliği, 09.05.2013 tarihinde Antalya Valiliği gorevlerine atandı. 15.09.2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun 2014/46780 Sayılı Kararnamesi ile İcişleri Bakanlığı Musteşarlığı gorevine atandı.
Turkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114 uncu maddesi gereğince 07.03.201529.08.2015 tarihleri arasında tarafsız İcişleri Bakanı olarak gorev yaptı.
23.10.2015 tarihinde İcişleri Bakanlığı Musteşarı olarak gorevine tekrar başladı.
Sayın Sebahattin OZTURK evli, bir kız ve bir erkek cocuk babasıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı Bakan yardımcılığına Orhan Erdem atandı
07.10.1963 yılında Konya'nın Akşehir İlcesi'nde doğdu. İlkoğrenimini Akşehir Nasreddin Hoca İlkokulu'nda, orta oğrenimini Ataturk Orta Okulu ve Akşehir Lisesi'nde tamamladı. 1982 yılında oğrenime başladığı Dokuz Eylul Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi Muğla İşletmecilik Yuksek Okulu'ndan 1986 yılında mezun oldu. Turkiye Serbest Muhasebeci Mali Muşavirler ve Yeminli Mali Muşavirler Odalar Birliği Uyesi olan Orhan ERDEM, 1986 ve 2002 yılları arasında otomotiv-turizm ve tarımsal uretim alanlarında hizmet veren aile şirketinde temsilci olarak gorevini yuruttu. 2002 genel secimleri ile 22. Donem Konya Milletvekili secildi. İnsan Hakları Komisyon Uyeliği, AK Parti Grup Yonetim Kurulu Uyeliği, AK Parti Yerel Yonetimler Bolge Koordinatorluğu gorevlerini yuruttu. Sokak Cocukları Araştırma Komisyonu'nda Başkan Yardımcılığı gorevinde bulundu.
2007 genel secimleri ile 23. Donem Konya Milletvekili secildi. Turkiye Buyuk Millet Meclisi 23. yasama I ve II. doneminde Turkiye Buyuk Millet Meclisi Başkanlık Divanı' nda İdare Amirliği yaptı. Aynı donemde AK Parti Genel Merkezi'nde Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Ozurluler Koordinasyon Başkanlığı gorevini yuruttu. AK Parti MKYK Uyeliği'nde bulundu. Orhan ERDEM, 2011 Ekim ayında Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı gorevine başladı ve gorevini ifa etmektedir.
Evli ve 3 cocuk babasıdır.
Sosyal Guvenlik Kurumu Başkanlığına, Dr. Mehmet Selim Bağlı atandı
Mehmet Selim Bağlı, 1975 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Gazi Universitesi İktisadi İdari Bilimler Fakultesi Kamu Yonetimi bolumunu bitiren Bağlı, Ankara Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Kamu Ekonomisi bolumunde ise yuksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1999 yılında Maliye Bakanlığı, Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı olarak calışmaya başlayan Bağlı, Ocak 2000-2007 doneminde Başbakanlık Yuksek Denetleme Kurulu'nda, Denetci Yardımcısı ve Denetci olarak gorev yaptı. 2007 yılında Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde İc Denetci olarak calışmaya başlayan Bağlı, 24 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığı Musteşar Yardımcısı olarak atandı. Evli, uc cocuk babası olan Bağlı, iyi derecede İngilizce ve Arapca bilmektedir. Mehmet Selim Bağlı şu anda Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığı'nda musteşar yardımcılığı gorevini yurutmektedir.
İcişleri Bakanlığı Musteşarlığına Merkez Valisi Selami Altınok atandı
Selami Altınok (1966, Narman, Erzurum) Turk burokrat. Kasım 2015 Turkiye genel secimleri oncesinde İcişleri Bakanı olarak atandı.
1988 yılında İstanbul Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Kamu Yonetimi Bolumunden mezun oldu. Sırasıyla Akkışla Kaymakam Vekilliği, Almus, Guroymak, Erciş, Terme ve Serik Kaymakamlıkları, Erzurum İl Ozel İdaresi Genel Sekreterliği yaptı. Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Aksaray Valisi olarak atandı. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk ve ruşvet operasyonu sonucu gorevden alınan İstanbul Emniyet Muduru Huseyin Capkın'ın yerine vekaleten atandı. 16 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile merkez valisi oldu ve asaleten İstanbul Emniyet Mudurluğu gorevine atandı.[1] Evli ve 3 cocuk sahibidir. 28 Ağustos 2015 itibariyle gecici secim hukumetinde İcişleri Bakanı olarak atandı[2] 17 Aralık 2015 tarihinde İcişleri Bakanlığı musteşarlığına atanmıştır.
İŞTE KARARNAMELER
Resmi Gazete
Sayı :
ATAMA KARARLARI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:
Karar Sayısı : 2015/650
1Acık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +8000 ek gostergeli Bakan Yardımcılığına Doc. Dr. Hasan Ali CELİK'in atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 93 uncu maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun gorulmuştur.
2Bu Kararı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yurutur.
17/12/2015
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
Ahmet DAVUTOĞLU Fikri IŞIK
Başbakan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı
Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığından:
Karar Sayısı : 2015/651
1Acık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +7000 ek gostergeli Sosyal Guvenlik Kurumu Başkanlığına, Musteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Selim BAĞLI'nın atanması, 657 sayılı Kanunun 74 uncu maddesi ile 5502 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi gereğince uygun gorulmuştur.
2Bu Kararı Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı yurutur.
17/12/2015
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
Ahmet DAVUTOĞLU Suleyman SOYLU
Başbakan Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:
Karar Sayısı : 2015/656
1Acık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +8000 ek gostergeli Bakan Yardımcılığına Ali Rıza ALABOYUN'un atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 93 uncu maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun gorulmuştur.
2Bu Kararı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yurutur.
17/12/2015
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
Ahmet DAVUTOĞLU Berat ALBAYRAK
Başbakan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
Genclik ve Spor Bakanlığından:
Karar Sayısı : 2015/652
1Acık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +8000 ek gostergeli Bakan Yardımcılığına Abdurrahim BOYNUKALIN'ın atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 92 nci maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun gorulmuştur.
2Bu Kararı Genclik ve Spor Bakanı yurutur.
17/12/2015
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
Ahmet DAVUTOĞLU Akif Cağatay KILIC
Başbakan Genclik ve Spor Bakanı
İcişleri Bakanlığından:
Karar Sayısı : 2015/653
1Acık bulunan 1 inci derece kadrolu +8000 ek gostergeli Bakan Yardımcılığına Vali-Musteşar Sebahattin OZTURK'un atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 76 ncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun gorulmuştur.
2Bu Kararı İcişleri Bakanı yurutur.
17/12/2015
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
Ahmet DAVUTOĞLU Efkan ALA
Başbakan İcişleri Bakanı
İcişleri Bakanlığından:
Karar Sayısı : 2015/654
1Merkez Valisi Selami ALTINOK'un İcişleri Bakanlığı Musteşarlığına atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi, 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi ile 1700 sayılı Kanunun 5 inci maddesi gereğince uygun gorulmuştur.
2Bu Kararı İcişleri Bakanı yurutur.
17/12/2015
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
Ahmet DAVUTOĞLU Efkan ALA
Başbakan İcişleri Bakanı
Milli Eğitim Bakanlığından:
Karar Sayısı : 2015/655
1Acık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +8000 ek gostergeli Bakan Yardımcılığına Orhan ERDEM'in atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 93 uncu maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun gorulmuştur.
2Bu Kararı Milli Eğitim Bakanı yurutur.
17/12/2015
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
Ahmet DAVUTOĞLU Nabi AVCI
Başbakan Milli Eğitim Bakanı