13 Ocak 2016 CARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 29592
YONETMELİK
Milli Eğitim Bakanlığından:
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNİN GOREVDE YUKSELME, UNVAN
DEĞİŞİKLİĞİ VE YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMASI HAKKINDA
YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 12/10/2013 tarihli ve 28793 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Gorevde Yukselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yonetmeliğin 6 ncı maddesinin ucuncu fıkrasının (b) bendine aşağıdaki alt bent eklenmiş, aynı fıkranın (ğ) bendinin (3) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.
"3) Bakanlık teşkilatının yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarında gorev yapmış olmak."
"3) Bakanlığa bağlı veya Bakanlıkca izin verilen ozel bilgisayar kurslarından bilgisayar işletmenliği belgesi almış olmak veya bitirdiği okulun ders mufredatında en az iki donem bilgisayarla ilgili ders aldığını belgelemek."
"k) Teknisyen yardımcısı, aşcı, bekci, terzi ve kaloriferci kadroları icin atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanlarda belge sahibi olmak."
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "avukat," ibaresi yururlukten kaldırılmış, aynı fıkranın (c) bendinde yer alan "alanlarda" ibaresinden sonra gelmek uzere "en az" ibaresi eklenmiş, aynı fıkranın (d) ve (e) bentlerinde yer alan "bir ortaoğretim kurumundan" ibareleri "en az ortaoğretim duzeyindeki bir eğitim kurumundan" olarak değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.
"f) Avukat kadrosuna atanabilmek icin;
1) Hukuk fakultesi mezunu olmak,
2) Avukatlık ruhsatına sahip olmak."
MADDE 3 - Aynı Yonetmeliğin 18 inci maddesinin ikinci fıkrası yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 4 - Aynı Yonetmeliğin 22 nci maddesinin ikinci ve dorduncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(2) Bakanlıkta veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında daha once asaleten bulunulan gorevlere gecişler haric olmak uzere, unvan değişikliğine tabi kadrolara gecişler ile unvan değişikliğine tabi kadrolar arasındaki gecişler, atanacak kadro icin duzenlenen unvan değişikliği sınavı sonucuna gore yapılır."
"(4) Avukat kadrosundan hukuk muşaviri kadrosuna genel hukumlere gore atama yapılabilir."
MADDE 5 - Aynı Yonetmeliğin 23 uncu maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"İlce milli eğitim mudurluğu kadrosuna atama
MADDE 23 - (1) İlce milli eğitim muduru kadrolarına atanacaklarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde ongorulen şartlara ek olarak aşağıdaki şartlardan birisi aranır:
a) Okul muduru olarak ikinci gorev kapsamında en az iki yıl asaleten gorev yapmış olmak.
b) Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında, Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, hukuk muşaviri, şube muduru, tesis muduru, basımevi muduru kadrolarında ayrı ayrı veya toplamda en az bir yıl olmak uzere asaleten gorev yapmış olmak.
(2) İlce milli eğitim muduru ve daha ustu unvanlı Bakanlık kadroları ile milli eğitim uzmanı ve maarif mufettişi kadrolarında asaleten gorev yapmış olanlardan ilce milli eğitim muduru kadrolarına atanacaklarda ise, sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde ongorulen şartlar aranır."
MADDE 6Aynı Yonetmeliğin 29 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "bolgesinin dışındaki" ibaresi "bolgesindeki diğer iller dahil" olarak ve aynı fıkranın son cumlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Tercihlerine gore ataması yapılamayan veya tercihte bulunmayan yoneticilerden hizmet bolgelerinin tumunde gorev suresini tamamlamış olanların atamaları halen bulundukları il haric hizmet bolgelerinin tamamındaki illere, diğerlerinin atamaları ise gorev yapmadıkları hizmet bolgelerine elektronik ortamda Bakanlıkca gercekleştirilecek kura sonucuna gore resen yapılır."
MADDE 7 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 8Bu Yonetmelik hukumlerini Milli Eğitim Bakanı yurutur.