Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 19 Ocak 2016 SALI
Resmi Gazete
Sayı : 29598
YONETMELİK
Milli Eğitim Bakanlığından:
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME
YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 17/4/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliğinin 15 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Aday oğretmenler, adaylık donemlerinin yetiştirme surecinde asıl gorev yapacakları ilin dışında gorev yapabilir ve en az bir yıl fiilen calışmak ve performans değerlendirmesine gore başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla yazılı veya yazılı ve sozlu sınava girmeye hak kazanır."
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin 25 inci maddesinin ucuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(3) Herhangi bir nedenle gorev yerleri değiştirilen aday oğretmenlerin, varsa Ek-3'te yer alan Form ile diğer bilgi ve belgeleri, değerlendirmede kullanılmak uzere beş iş gunu icinde atandıkları eğitim kurumu mudurluğune gonderilir."
MADDE 3 - Aynı Yonetmeliğin 32 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"c) Yapılacak değerlendirme ve uygulama sınavında başarılı olma,"
MADDE 4 - Aynı Yonetmeliğin gecici 2 nci maddesi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 5Aynı Yonetmeliğin gecici 7 nci maddesi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 6 - Aynı Yonetmeliğin ekinde yer alan Ek-3 Performans Değerlendirme Formu ekteki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 7 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 8 - Bu Yonetmelik hukumlerini Milli Eğitim Bakanı yurutur.
Ekler icin tıklayınız.