Elektrik Uretim Anonim Şirketi Genel Mudurluğu Disiplin Amirleri Yonetmeliği Nisan 2016 PERŞEMBE
Resmi Gazete
Sayı : 29677
YONETMELİK
Elektrik Uretim Anonim Şirketi Genel Mudurluğunden:
ELEKTRİK URETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MUDURLUĞU
DİSİPLİN AMİRLERİ YONETMELİĞİ
Amac
MADDE 1 - (1) Bu Yonetmeliğin amacı, Elektrik Uretim Anonim Şirketi Genel Mudurluğunun merkez ve taşra teşkilatındaki memur ve sozleşmeli personelin disiplin ve ust disiplin amirlerini belirlemektir.
Kapsam
MADDE 2(1) Bu Yonetmelik, Elektrik Uretim Anonim Şirketi Genel Mudurluğunun merkez ve taşra teşkilatında 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin 3 uncu maddesinin (b) bendi uyarınca calıştırılan memurlar ile (c) bendi uyarınca calıştırılan sozleşmeli personeli kapsar.
Dayanak
MADDE 3 - (1) Bu Yonetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 399 sayılı Kanun Hukmunde Kararname ve 17/9/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yururluğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yonetmeliğin 16 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Disiplin Amirleri
MADDE 4(1) Elektrik Uretim Anonim Şirketi Genel Mudurluğu merkez ve taşra teşkilatındaki memurların ve sozleşmeli personelin disiplin ve ust disiplin amirleri bu Yonetmeliğe ekli Ek-1 ve Ek-2 sayılı cetvellerde gosterilmiştir.
Disipline ilişkin usul ve esaslar
MADDE 5 - (1) Disipline ilişkin usul ve esaslar bakımından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 399 sayılı Kanun Hukmunde Kararname ile 17/9/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yururluğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yonetmelik hukumleri uygulanır.
Yururlukten kaldırılan yonetmelikler
MADDE 6 - (1) 7/11/2003 tarihli ve 25282 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik Uretim Anonim Şirketi Genel Mudurluğu Memurları Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Yonetmeliği ile 7/11/2003 tarihli ve 25282 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik Uretim Anonim Şirketi Genel Mudurluğu Sozleşmeli Personel Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Yonetmeliği yururlukten kaldırılmıştır.
Yururluk
MADDE 7(1) Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
Yurutme
MADDE 8(1) Bu Yonetmelik hukumlerini Elektrik Uretim Anonim Şirketi Genel Muduru yurutur.
Ekleri icin tıklayınız.