Karar Sayısı : 2016/8671
Ekli "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik'in yururluğe konulması; Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığının 2/3/2016 tarihli ve 1341 sayılı yazısı uzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2 nci ve 72 nci maddelerine gore, Bakanlar Kurulu'nca 21/3/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.
DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1- 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yonetmeliğin 9 uncu maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"İlgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfı, mulki idare amirliği hizmetleri sınıfı ve emniyet hizmetleri sınıfına giren memurlar, Turk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile hakim ve savcıların gorev suresiyle sınırlı olmak uzere atandıkları yere, memur olan eşinin atanmasında mevzuatı uyarınca yururluğe konulan norm kadro sayılarına ilişkin hukumler uygulanmaz."
MADDE 2- Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3- Bu Yonetmelik hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.

DEĞİŞİKLİK YAPILAN FIKRANIN ESKİ HALİ
(Ek fıkra: 21/10/20002000/1466 S.Yon./1. md.) İlgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfı, mulki idare amirliği hizmetleri sınıfı ve emniyet hizmetleri sınıfına giren memurlar, Turk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay ve astsubaylar, hakim ve savcılar ile bu Yonetmeliğin ek 1 inci maddesi kapsamına girenlerin gorev suresiyle sınırlı olmak uzere, atandıkları yere, memur olan eşinin atanmasında mevzuatı uyarınca yururluğe konulan norm kadro sayılarına ilişkin hukumler uygulanmaz.