Gelecek yıl eğitim donemi, ortaokul 7. sınıflardan başlamak uzere, kademeli olarak, Duşunme Eğitimi dersi getirildi. Ders sadece 7 ve 8. sınıflarda okutulacak İşte Nisan ayı Ek sayısı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın kararı:
Karar Sayısı : 18
Karar Tarihi : 15/04/2016
Konu: Ortaokul Duşunme Eğitimi Dersi
(7 ve 8. Sınıflar) Oğretim Programı
652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Gorevleri Hakkında Kanun Hukmunde Kararname-nin 28. maddesinin altıncı fıkrasının (a) bendi hukmu gereğince Başkanlığımızca hazırlattırılan ve Kurulu-muzda goruşulen Ortaokul Duşunme Eğitimi Dersi (7 ve 8. Sınıflar) Oğretim Programının, 2017-2018 Eğitim ve Oğretim Yılından itibaren 7. sınıflardan başlamak uzere kademeli olarak ekli orneğine gore uygulanması,
Soz konusu oğretim programına gore ilgili Genel Mudurlukce hazırlanan oğretim materyalinin kullanılması,
Kurulumuzun 22/08/2007 tarihli ve 146 sayılı kararıyla kabul edilen İlkoğretim Secmeli Duşunme Eğitimi Dersi (6, 7 ve 8. Sınıf) Oğretim Programının, 2017-2018 Eğitim ve Oğretim Yılından itibaren 6 ve 7. sınıflardan başlamak uzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması hususunu uygun goruşle arz ederiz.
Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın kararının PDF'si icin icin TIKLAYINIZ