Windows 7 bu ay resmi olarak piyasada olacak. Ve Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle ilgili son hamlelerini oynuyor.

Gectiğimiz gunlerde Intel ve Microsoft sponsorluğunda gercekleştirilen etkinlikte Microsoft proje muduru Ruston Panabaker tarafından Windows 7 işletim sisteminin verimliliği Vista işletim sistemiyle karşılaştırıldı. Sonuclar Windows 7 işletim sisteminin batarya omru acısından daha verimli olduğunu gosteriyor.

Windows 7 ve Vista işletim sistemlerinin verimliliğini karşılaştırmak icin aynı konfigurasyona sahip iki dizustu bilgisayar kullanıldı. Bu iki dizustu bilgisayarın birinde Windows 7 işletim sistemi diğerinde ise Vista işletim sistemi bulunuyor. Oncelikle bu iki dizustu bilgisayar uzerinde aynı DVD film oynatıldı. Sonucta Windows 7 işletim sistemi, Vista'ya gore daha fazla batarya omru sergiledi. Bu test DVD oynatma da Windows 7 işletim sisteminin Vista'ya gore yuzde 20 daha fazla pil suresi vaat ettiğini goteriyor.

Daha sonra iki dizustu bilgisayar uzerinde oyun performansı sergilendi. Aynı oyunlar urunler pil ile calışırken oynatıldı. Birden fazla deneme sonunda Windows 7 işletim sisteminin Vista'ya gore oyunlarda yuzde 10 ila yuzde 20 arasında daha fazla pil suresi sunduğunu goteriyor.

Sonuclar gosteriyor ki dizustu bilgisayarlar uzerinde Windows 7 işletim sistemi Vista'ya gore daha fazla batarya omru sunuyor. Windows 7 işletim sisteminin cıkmasına cok az bir sure kalmasına rağmen kullanıcıların sabırsızlanması boş değil.