Oncelikle merhabalar, hayırlı Ramazanlar.
Uzun suredir(2.5 yıl) sorunsuz kullandığım s4'u kardeşimin ihtiyacı olduğu icin ona verip kendime de daha cok kamera/ekran ve batarya ağırlıklı bir telefon almayı duşunuyorum. S4'te 3.5/4 saat ekran sureleri alabiliyorum aslında. Cok buyuk sıkıntılarım yok fakat artık minimum 5.5 inch ekranı olan, on 5 arka kamera 13 mb olan ve minimum 3000mh bataryası olan bir telefon arıyorum ve butcem de maximum 1200 lira. Benim gorduğum uygun telefonların biri G7, diğeri ise E7. Bu iki telefon da benzer donanımlara sahipler ama E7 konusunda olumsuz bir kac yorum aldım. Bu da beni duşundurdu, bizzat Turkcell bayiisinde calışanla muhabbet ederken E7'yi teknik servislerinin kesinlikle onermediğini ve cok fazla problemli E7 ellerine geldiğini dolayısıyla da satışta onceliği başka modellere vermeleri gerektiğini soylemiş. Cok enteresan buldum bu konuyu. G7'de buna benzer bir eleştiri gormedim, elbette 4x4luk cihaz bulmak imkansızdır ama benim istediklerim gercekten sınırlı. En yeni cıkan oyunların hic birini dahi oynamam(tek oynadıklarım Clash of Clans ve Castle Clash), kamerası iyi olmalı parlak ekranı olmalı ve bataryasının iyi olması muhim benim icin. Her turlu yoruma acığım arkadaşlar. Şimdiden teşekkurler.
Babama yılbaşında aldığımız Zenfone 5 ile yaşadığımız (her şeyi denememe rağmen) şarj sorunlarından dolayı gercekten Asus duşunmek istemiyorum. Yoksa alternatiften ziyade ilk almak istediğim Zenfone 2 olacaktı ama gerek batarya konusunda guven vermemesi gerekse ekranın cok da parlak olmaması beni Zen 2 alternatifinden bir hayli uzaklaştırdı...
Ote yandan G2'de gercekten kaliteli bir telefon fakat G2'nin ekranı 5.2inc. Ayrıyeten de fiziksel tuş kullanmamışlar, yani ekran icine gomulu olan yon ve menu tuşları baya can sıkıcı. O acıdan maalesef onu da kafadan eliyorum.