Vakıflar Genel Mudurluğu Yuksekoğrenim Burs Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 16 Haziran 2016 PERŞEMBE
Resmi Gazete
Sayı : 29744
YONETMELİK
Vakıflar Genel Mudurluğunden:
VAKIFLAR GENEL MUDURLUĞU YUKSEKOĞRENİM BURS
YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 20/8/2013 tarihli ve 28741 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Vakıflar Genel Mudurluğu Yuksekoğrenim Burs Yonetmeliğinin 11/A maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Akademik başarı ve ozel eğitim yardımı
MADDE 11/A - (1) Vakıflar Genel Mudurluğunce yonetilen ve temsil edilen mazbut vakıflar adına kurulan universitelerde oğrenim goren başarılı ve ihtiyac sahibi oğrencilere, bu Yonetmelik uyarınca bir oğretim doneminde verilen toplam yuksekoğrenim burs miktarının beş katını gecmemek kaydıyla ozel eğitim yardımı verilebilir.
(2) Vakıflar Genel Mudurluğunce yonetilen ve temsil edilen mazbut vakıflar adına kurulan;
a) Universitelerde oğrenim goren oğrencilerden, her akademik yıl bitiminde, kendi sınıfında sorumlu olduğu zorunlu ve secmeli tum dersleri başarıyla tamamlamış, donem sonu sınavlarında butunlemelere kalmamış, yıllık not ortalaması 4.00 uzerinden 3.00 veya uzeri olan ve kendi sınıfındaki oğrenciler arasında ilk % 10'luk dilime girmeyi başaran oğrencilere; her bir oğrenci icin bir oğretim doneminde verilen toplam yuksekoğrenim burs miktarının beş katına kadar olan tutarlarda,
b) Universitelerin tıp fakultelerinde oğrenim goren oğrencilerden, akademik yıl bitiminde en az 58 kredi almış ve tum almış olduğu dersleri butunlemeye kalmadan başarıyla tamamlayarak not ortalaması 100 uzerinden 80 ve uzeri olan oğrenciler ile yurtici ve yurtdışı yatay gecişlerle Vakıflar Genel Mudurluğunce yonetilen ve temsil edilen mazbut vakıflar adına kurulan universitelerin tıp fakultelerine geciş yapan ve genel not ortalaması 4.00 uzerinden 3.50 ve uzeri olan oğrencilere, eğitim ucretlerinin % 50 ve uzeri oranlarına tekabul eden tutarlarda,
akademik başarı bursu verilebilir.
(3) Verilecek olan akademik başarı ve ozel eğitim yardımına dair usul ve esaslar Genel Mudurlukce belirlenir."
MADDE 2 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 - Bu Yonetmelik hukumlerini Vakıflar Genel Muduru yurutur.