Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Oğretim Kurumları Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 5 Ağustos 2016 CUMA
Resmi Gazete
Sayı : 29792

YONETMELİK
Milli Eğitim Bakanlığından:
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OZEL OĞRETİM KURUMLARI
YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 120/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Oğretim Kurumları Yonetmeliğinin 4 uncu maddesinin birinci fıkrasının (p), 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (f), 13 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c), dorduncu fıkrasının (d) ve beşinci fıkrasının (d) bentlerinde yer alan "en fazla beş" ibareleri "bir" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 2Aynı Yonetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan "ya da ortaokul ve" ibaresinden sonra gelmek uzere "en fazla iki" ibaresi ile (c) bendinde yer alan "ozel oğretim kurslarının" ibaresinden sonra gelmek uzere ", oğrenci etut eğitim merkezlerinin" ibaresi eklenmiştir.
MADDE 3Aynı Yonetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ucuncu fıkrasında yer alan "ayrı katlarda" ibaresinden sonra gelmek uzere "veya aynı bina icinde farklı bloklarda" ibaresi eklenmiştir.
"(2) Aynı kurucuya ait kurumlardan sadece okulların belirli bolumleri birlikte kullanılabilir. Aynı kurucu tarafından farklı seviyelerde okulların aynı binada acılmak istenmesi durumunda; giriş-cıkış, merdiven, oyun bahcesi, oğrenci tuvalet ve lavaboları her okul icin ayrı duzenlenir. Ancak okul oncesi, ilkokul ve ortaokul veya ortaokulla ortaoğretim okullarının aynı binada acılmak istenmesi durumunda; oğrenciler icin tuvalet ve lavabolar her okul icin ayrı ayrı duzenlenir. Milletlerarası okullar diğer okullarla aynı binada bulunamaz. Aynı binada aynı kurucu tarafından başka bir okul acılabilmesi icin kurucu veya kurucu temsilcisi, 5 inci maddenin ikinci fıkrasının (a), (d), (e), (g), (ğ) ve (i) bentlerinde belirtilen belgelerle muracaat eder. 6 ncı maddeye gore valilikce gerekli inceleme yapılarak acılması uygun gorulen okullara ilişkin başvurular, ekleriyle birlikte kurum acma izni ile iş yeri acma ve calışma ruhsatı verilmek uzere Bakanlığa gonderilir. Bakanlıkca acılması uygun gorulen okullara, on beş iş gunu icinde Bakanlıkca kurum acma izni ile iş yeri acma ve calışma ruhsatı verilir. Bu sure, valilik teklifinin Genel Mudurluk evrakına giriş kayıt tarihinden itibaren hesaplanır."
MADDE 4Aynı Yonetmeliğin 13 uncu maddesinin dorduncu fıkrasının (b) ve beşinci fıkrasının (b) bentlerinde yer alan "ilavesi ve" ibareleri yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 5Aynı Yonetmeliğin 14 uncu maddesinin dorduncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(4) Kurumun kurucusu olan şirketin turunun değiştirilmesi ve bu değişikliğin Turkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanması halinde kurucu temsilcisi Turkiye Ticaret Sicili Gazetesi, değişikliğin yapıldığına ilişkin yonetim kurulu kararı ile valiliğe muracaat eder."
MADDE 6Aynı Yonetmeliğe aşağıdaki gecici madde eklenmiştir.
"GECİCİ MADDE 14(1) Bu maddenin yururluğe girdiği tarihte ozel oğretim kursu olarak faaliyet gostermekte olan kurumların kurucuları, 1/7/2018 tarihine kadar kurumlarını bir bilim grubunda faaliyet gostermeye uygun hale getirirler ve kurum acma izni buna gore duzenlenir. Kurum acma izni bir bilim grubuna uygun olarak yeniden duzenlenmemiş kurumlar hakkında surekli kapatma işlemi uygulanır.
(2) Bu maddenin yururluğe girdiği tarihten once oğrenci etut eğitim merkezi acmak uzere 5 inci maddenin ikinci fıkrasının (l) veya (m) bentlerindeki belgelerden herhangi birini almak uzere altı ay oncesine kadar başvuranlardan veya milli eğitim mudurluklerinde kurum acma başvurusu bulunanlardan 11 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendindeki bağımsız giriş şartı aranmaz.
(3) Bu maddenin yururluğe girdiği tarihte oğrenci etut eğitim merkezi olarak faaliyet gosteren kurumların bina, blok, kat ilavesi ile kontenjan değişimi ve nakil başvurularında 11 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendindeki bağımsız giriş şartı aranır.
(4) 1/1/2015 tarihinden once kurum acma izni ile iş yeri acma ve calışma ruhsatı alan okullarda 11 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendi hukmu uygulanmaz."
MADDE 7Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 8Bu Yonetmelik hukumlerini Milli Eğitim Bakanı yurutur.