19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır
Karar Sayısı : 2016/9112
"Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurullarına Temsilci Gonderecek Kurum ve Kuruluşların Belirlenmesi ve Bazı Bakanlar Kurulu Kararlarında Değişiklik Yapılması Hakkında Kararın ekinde yer alan Kalkınma Kurulu Uye Listelerine ilişkin tablonun yururlukten kaldırılması hakkındakı ekli Karar'ın yururluğe konulması; Kalkınma Bakanlığının 15/8/2036 tarihli ve 3236 sayılı yazısı uzerine, 25/1/2006 tarihli ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu. Koordinasyonu ve Gorevleri Hakkında Kanunun 3 iincii ve 8 inci maddelerine gore. Bakanlar Kurulu'nca 15/8/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.
15/8/2016 TARİHLİ VE 2016/9112 SAYILI KARARNAMENİN EKİ
KARAR
MADDE 1- (1) 8/4/2013 tarihli ve 2013/4748 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan "Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurullarına Temsilci Gonderecek Kurum vc Kuruluşların Belirlenmesi vc Bazı Bakanlar Kurulu Kararlarında Değişiklik Yapılması Hakkında Karar'ın 1 inci maddesi ile belirlenen ve soz konusu Kararın ekinde yer alan kalkınma kurullarına temsilci gonderecek kamu kurum ve kuruluşları ile ozel kesim ve sivil toplum kuruluşlarını gosteren Kalkınma Kurulu Uye Listelerine ilişkin tablo yururlukten kaldırılmıştır,
(2) Birinci fıkra uyarınca yururlukten kaldırılan tabloda yer alan kalkınma kurulu uyesi kamu kurum ve kuruluşları ile ozel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının belirlediği temsilcilerin kalkınma kurullarındaki gorevleri başka bir işleme gerek kalmaksızın sona ermiş sayılır.
(3) 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Gorevleri Hakkında Kanunun 10 uncu maddesi uyarınca, tek ilden oluşan bolgelerde, ajans yonetim kurullarında gorev yapmak uzere kalkınma kurulu tarafından ozel kesim ve/veya sivil toplum kuruluşlarından secilen ve halihazırda yonetim kurulu uyesi olarak gorev yapan temsilcilerin yonetim kurulu uyeliği yonetim kurulundaki gorev surelerinin sonuna kadar devam eder.
MADDE 2- (1) Kalkınma ajansları kalkınma kurullarına temsilci gonderecek kamu kurum ve kuruluşları ile ozel kesim ve sivil toplum kuruluşlarına ilişkin olarak Bakanlar Kurulunca yeni bir duzenleme yapılıncaya kadar, bu Kararın uygulanmasıyla ilgili usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yonlendirmeye ve ortaya cıkabilecek tereddutleri gidermeye Kalkınma Bakanlığı yetkilidir.

MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yururluğe girer.

MADDE 4- (1) Bu Karar hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.