8 Eylul 2016 PERŞEMBE
Resmi Gazete
Sayı : 29825
YONETMELİK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından:
OZEL KREŞ VE GUNDUZ BAKIMEVLERİ İLE OZEL COCUK KULUPLERİNİN
KURULUŞ VE İŞLEYİŞ ESASLARI HAKKINDA YONETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 130/4/2015 tarihli ve 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ozel Kreş ve Gunduz Bakımevleri Ozel Cocuk Kuluplerinin Kuruluş ve İşleyiş Esasları Hakkında Yonetmeliğin 4 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b), (c), (i) ve (m) bendlerinde yer alan "6-12 yaş grubu" ibaresi "ilkokul ve ortaokul eğitimine devam eden" olarak değiştirilmiş, (f) ve (l) bendlerinde yer alan "37-66" ibaresi "25-66" olarak değiştirilmiş ve (h), (k) ve (p) bendlerinde yer alan "0-36" ibaresi "0-24" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 2Aynı Yonetmeliğin 6 ncı maddesinin ucuncu fıkrasının (a) bendinde yer alan "mudurluklerinden" ibaresinden sonra gelmek uzere "veyahut yetkili serbest proje burolarından" ibaresi eklenmiştir.
MADDE 3Aynı Yonetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan "her kuruluş" ibaresi "cocuk kulubu, kreş ve gunduz bakımevinden ayrı" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 4Aynı Yonetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (n) ve (o) bendlerinde yer alan "0-36" ibareleri "0-24" olarak değiştirilmiş ve aynı fıkranın (o) bendinde yer alan "yuksekliği ve" ibaresi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 5Aynı Yonetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"c) Aile hekimliğinden alınan sağlık raporu,"
MADDE 6Aynı Yonetmeliğin 23 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
(1) Kreş ve gunduz bakımevleri ile cocuk kuluplerinde kuruluş muduru olacaklarda aranacak nitelikler şunlardır:
a) Fakulte ve yuksekokulların en az dort yıllık sosyal hizmet, psikoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, eğitimde psikolojik hizmetler, cocuk gelişimi, cocuk gelişimi ve eğitimi, okul oncesi eğitimi oğretmenliği, cocuk gelişimi ve eğitimi oğretmenliği ve anaokulu oğretmenliği bolumlerinden mezun olup Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ile resmi veya ozel eğitim kurumlarında en az 2 yıl calışmış olmak.
b) Eğitim fakultelerinin yukarıda belirtilenler dışındaki bolumleri ve fen edebiyat fakultelerinden mezun olanlardan pedagojik formasyona sahip olup Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ile resmi veya ozel eğitim kurumlarında en az 2 yıl calışmış olmak.
c) Bakanlık veya Bakanlık izni ile acılan bakım hizmeti veren kuruluşlar ile resmi veya ozel eğitim kurumlarında yoneticilik yapmış olmak.
c) Yukarıdaki fakulte veya bolumlerden onlisans mezunu olduktan sonra en az 4 yıl Bakanlığa bağlı veya bakanlık izni ile acılan bakım hizmeti veren kuruluşlar ile resmi veya ozel eğitim kurumlarında gorev yapmış olmak.
MADDE 7Aynı Yonetmeliğin 42 nci maddesinin birinci fıkrasının; (a) bendinde yer alan "0-36" ibaresi "0-24" olarak değiştirilmiş, (b) bendinde yer alan "37-66" ibaresi "25-66" olarak değiştirilmiş, (c) bendinde yer alan "6-12 yaş grubunda" ibaresi "ilkokul ve ortaokul eğitimine devam eden cocuk grubunda" olarak değiştirilmiş ve aynı fıkranın (c) bendine birinci cumleden sonra gelmek uzere aşağıdaki cumle eklenmiştir.
"Her grup icin en az bir grup sorumlusu gorevlendirilir."
MADDE 8Aynı Yonetmeliğin 51 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "oluşturulacak komisyon marifetiyle", ucuncu fıkrasında yer alan "komisyonca" ve beşinci fıkrasında yer alan "komisyon tarafından" ibareleri yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 9Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 10Bu Yonetmelik hukumlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı yurutur.