Turkiye Su Enstitusunde İstihdam Edilecek Uzmanlar Hakkında Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 23 Aralık 2016 CUMA
Resmi Gazete
Sayı : 29927
YONETMELİK
Turkiye Su Enstitusunden:
TURKİYE SU ENSTİTUSUNDE İSTİHDAM EDİLECEK UZMANLAR
HAKKINDA YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 128/4/2012 tarihli ve 28277 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turkiye Su Enstitusunde İstihdam Edilecek Uzmanlar Hakkında Yonetmeliğin 4 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yururlukten kaldırılmış ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.
"ğ) YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavını,"
MADDE 2Aynı Yonetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"b) Enstitu Başkanlığınca belirlenen yabancı dillerden birisinden gecerliliği devam eden YDS'den asgari 75 puan almış olmak veya dil yeterliği bakımından Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca bu puana denkliği kabul edilen ve uluslararası gecerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak; yurticinde eğitim dilinin tamamı ilgili yabancı dilde olan lisans, yuksek lisans veya doktora yapmış olmak ya da denkliği Yuksekoğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yuksekoğretim kurumlarından ilgili dilde mezun olmak."
MADDE 3Aynı Yonetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının başına aşağıdaki cumle eklenmiştir.
"Giriş sınavını kazananların ataması Bakan onayına sunulur."
MADDE 4 - Aynı Yonetmeliğin 13 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "iki" ibaresi "uc" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 5Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 6Bu Yonetmelik hukumlerini Turkiye Su Enstitusu Başkanı yurutur.