2017 Yılı Merkezi Yonetim Butce Uygulama Tebliği (Sıra No: 1) 12 Ocak 2017 PERŞEMBE
Resmi Gazete
Sayı : 29946
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığından:
2017 YILI MERKEZİ YONETİM BUTCE UYGULAMA TEBLİĞİ
(SIRA NO: 1)
Amac
MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin amacı, 2017 yılında oğle yemeği servisinden faydalanacak olan memurlardan ve sozleşmeli personelden alınacak asgari yemek bedellerine ilişkin esasları belirlemektir.
Kapsam
MADDE 2(1) Bu Tebliğ, genel butce kapsamındaki kamu idareleri, ozel butceli idareler, kamu iktisadi teşebbusleri, doner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu idarelerindeki memurlar ile sozleşmeli personeli kapsar.
Dayanak
MADDE 3 - (1) Bu Tebliğ, 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yonetmeliğinin 4 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Alınacak bedeller
MADDE 4 - (1) 2017 yılında oğle yemeği servisinden faydalanacak olanlardan en az Ek-1'de belirlenen tutarlar uzerinden gunluk yemek bedeli alınır.
Belirtilen miktarların uzerinde yemek bedeli tespiti
MADDE 5 - (1) Kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını, hizmetlerinin ozelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak Ek-1'de belirtilen miktarların uzerinde yemek bedeli tespit edebilir.
Yururlukten kaldırılan tebliğ
MADDE 6 - (1) 6/2/2016 tarihli ve 29616 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2016 Yılı Merkezi Yonetim Butce Uygulama Tebliği (Sıra No: 1) yururlukten kaldırılmıştır.
Yururluk
MADDE 7 - (1) Bu Tebliğ 15/1/2017 tarihinde yururluğe girer.
Yurutme
MADDE 8 - (1) Bu Tebliğ hukumlerini Maliye Bakanı yurutur.