Anadolu Universitesi Acıkoğretim, İktisat ve İşletme Fakulteleri Eğitim-Oğretim ve Sınav Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 18 Ocak 2017 CARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 29952
Anadolu Universitesinden:
ANADOLU UNİVERSİTESİ ACIKOĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKULTELERİ EĞİTİM-OĞRETİM VE SINAV YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 3/9/2015 tarihli ve 29464 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Anadolu Universitesi Acıkoğretim, İktisat ve İşletme Fakulteleri Eğitim-Oğretim ve Sınav Yonetmeliğinin 7 nci maddesine aşağıdaki dorduncu fıkra eklenmiştir.
"(4) 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince zorunlu dersler olan Ataturk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Turk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II dersleri icin ucuncu fıkra hukumleri uygulanmaz."

MADDE 2 Aynı Yonetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 11(1) Bir donemde her ders icin bir ara sınav ve coktan secmeli donem sonu sınavı gozetimli olarak yuz yuze ve/veya cevrimici yapılır. Ara sınav; coktan secmeli, acık uclu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip sorular icerebilir. Bununla birlikte dersin ozelliğine gore ara sınav; yazılı, sozlu, odev, uygulama, proje ve benzeri olcme-değerlendirme araclarıyla da yapılabilir. Ara ve donem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları ilgili birim yonetim kurulu tarafından belirlenir ve oğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir."

MADDE 3Bu Yonetmeliğin; 1 inci maddesi 2017-2018 Eğitim-Oğretim yılı guz donemi başında, diğer maddeleri yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4Bu Yonetmelik hukumlerini Anadolu Universitesi Rektoru yurutur.