2016/9716 Emniyet Genel Mudurluğune Bağlı Her Derece ve Turdeki Eğitim ve Oğretim Kurumları ile Hizmet İci Eğitim, Kurs ve Seminerlerde Ucretle Okutulacak Ders Saatlerinin Sayısı, Ders Gorevi Alacakların Nitelikleri ve Diğer Hususların Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Karar Sayısı : 2016/9716
Ekli "Emniyet Genel Mudurluğune Bağlı Her Derece ve Turdeki Eğitim ve Oğretim Kurumları ile Hizmet İci Eğitim, Kurs ve Seminerlerde Ucretle Okutulacak Ders Saatlerinin Sayısı, Ders Gorevi Alacakların Nitelikleri ve Diğer Hususların Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yururluğe konulması; İcişleri Bakanlığının 20/12/2016 tarihli ve 4141 sayılı yazısı uzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 89 uncu, 25/4/2001 tarihli ve 4652 sayılı Kanunun 25 inci ve 10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Kanunun 14 uncu maddelerine gore, Bakanlar Kurulu'nca 27/12/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.
EMNİYET GENEL MUDURLUĞUNE BAĞLI HER DERECE VE TURDEKİ EĞİTİM VE OĞRETİM KURUMLAR1 İLE HİZMET İCİ EĞİTİM, KURS VE SEMİNERLERDE UCRETLE OKUTULACAK DERS SAATLERİNİN SAYISI, DERS GOREVİ ALACAKLARIN NİTELİKLERİ VE DİĞER HUSUSLARIN TESPİTİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR
MADDE 1- 13/11/2006 tarihli ve 2006/11239 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan "Emniyet Genel Mudurluğune Bağlı Her Derece ve Turdeki Eğitim ve Oğretim Kurumlan ile Hizmet İci Eğitim, Kurs ve Seminerlerde Ucretle Okutulacak Ders Saatlerinin Sayısı, Ders Gorevi Alacakların Nitelikleri ve Diğer Hususların Tespitine İlişkin Karar"ın 1 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Bu Kararın amacı, Emniyet Genel Mudurluğune bağlı Polis Akademisi ve bağlı birimleri, polis eğitim merkezleri, diğer eğitim ve oğretim kurumlan ile merkez teşkilatı ve il emniyet mudurlukleri bunyesinde duzenlenen eğitim ve oğretim faaliyetleri ile hizmet ici eğitim, uluslararası eğitim, kurs ve seminer faaliyetlerinde ders vermekle gorevlendirilenler ile bu Kararda belirtilen sınavlarda gorev alacakların aylık ve ucretle okutacakları ve okutmuş sayılacakları haftalık ders saatlerinin sayısını, ders gorevi alacakların niteliklerini ve diğer hususları belirlemektir."
MADDE 2- Aynı Kararın 2 nci maddesinin birinci fıkrasına "hizmet ici eğitim," ibaresinden sonra gelmek uzere "uluslararası eğitim," ibaresi eklenmiştir.
MADDE 3- Aynı Kararın 4 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan (e), (c), (i) ve (n) bentleri yururlukten kaldırılmış, (k) ve (1) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (o) bendinden sonra gelmek uzere aşağıdaki bent eklenmiş ve diğer bentler buna gore teselsul ettirilmiştir.
"k) Polis Akademisi: Genel Mudurluğe bağlı ve bunyesinde Polis Amirleri Eğitimi Merkezi, Enstitu, Polis Meslek Yuksek Okulları, Polis Meslek Eğitim Merkezleri ve Polis Eğitim Merkezleri bulunan Yuksekoğretim Kurumunu,
1) Polis Akademisi bağlı birimleri: Polis Amirleri Eğitimi Merkezi, Enstitu, Polis Meslek Yuksek Okulları, Polis Meslek Eğitim Merkezleri ile Polis Eğitim Merkezlerini,"

"o) Uluslararası Eğitim: Ulkemiz ile yabancı ulkeler arasında yapılan anlaşmalar gereğince yabancı ulke personeline yonelik Genel Mudurlukce yurticinde duzenlenen eğitim faaliyetini,"
MADDE 4- Aynı Kararın 6 ncı maddesi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 5- Aynı Kararın 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Polis meslek eğitim merkezleri," ibaresi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 6- Aynı Kararın 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına "hizmet ici eğitim," ibaresinden sonra gelmek uzere, "uluslararası eğitim," ibaresi eklenmiştir.
MADDE 7- Aynı Kararın 11, 12, 13 ve 14 uncu maddeleri yururlukten kaldırılmıştır.

MADDE 8- Aynı Kararın 17 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Polis meslek eğitim merkezleri ile" ibaresi yururlukten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"(8) Bu madde kapsamında oluşturulacak sınav komisyonları, her sınav donemi icin ayrı ayrı oluşturulur. Yıl boyunca sureklilik arz edecek şekilde sınav komisyonu kurulamaz."
MADDE 9Maliye Bakanlığı ve Sayıştay'ın goruşleri alınarak hazırlanan bu Karar, yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 10Bu Kararı İcişleri Bakanı yurutur