31 Ocak 2017 SALI
Resmi Gazete
Sayı : 29965
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığından:
2017 YILI MERKEZİ YONETİM BUTCE UYGULAMA TEBLİĞİ
(SIRA NO: 5)
Amac ve kapsam
MADDE 1(1) 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Gorevleri Hakkında Kanun Hukmunde Kararnamenin 43 uncu maddesinin birinci fıkrası uyarınca, engelliler icin sağlık kurulu raporu duzenlemeye yetkili sağlık kurum veya kuruluşlarınca verilen sağlık kurulu raporuyla asgari %20 oranında engelli olduğu tespit edilen ve ozel eğitim değerlendirme kurulları tarafından da eğitsel değerlendirme ve tanılamaları yapılarak 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Ozel Oğretim Kurumları Kanunu kapsamında acılan ozel eğitim okulları ile ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimini almaları uygun gorulen gorme, işitme, dil-konuşma, spastik, zihinsel, ortopedik veya ruhsal engelli bireyleri kapsayan eğitim giderlerinin her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenen tutarının, Milli Eğitim Bakanlığı butcesine bu amacla konulan odenekten karşılanması amaclanmaktadır.
Dayanak
MADDE 2(1) Bu Tebliğ, 652 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin 43 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Destek eğitim giderleri
MADDE 3 - (1) Engelli bireylerin destek eğitim giderlerinin butceden karşılanacak kısmına ilişkin olarak aşağıdaki hususlara uyulur.
a) 5580 sayılı Kanun kapsamında acılan ozel eğitim okulları ile ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin butceden karşılanacak kısmı; katma değer vergisi haric olmak uzere bireysel eğitim icin aylık 509 TL, grup eğitimi icin aylık 143 TL olarak belirlenmiştir.
b) Belirlenen tutarlar, Milli Eğitim Bakanlığı butcesine bu amacla konulan odenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanır.
c) Bu Tebliğde yer almayan hususlarda Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak duzenlemeler esas alınır.
Diğer hususlar
MADDE 4 - (1) 652 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin 43 uncu maddesinin ikinci fıkrasında, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen eğitim hizmetini sunan veya yararlananların gercek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan odemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarların, iki katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden muteselsilen tahsil edileceği, bu fiillerin ozel eğitim okulları ile ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından tekrarı halinde, ayrıca kurum acma izinlerinin iptal edileceği hukum altına alınmıştır.
Yururluk
MADDE 5 - (1) Bu Tebliğ 1/1/2017 tarihinden itibaren gecerli olmak uzere yayımı tarihinde yururluğe girer.
Yurutme
MADDE 6 - (1) Bu Tebliğ hukumlerini Maliye Bakanı yurutur.