Sozleşmeli Personel Calıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Karar Sayısı : 2017/9949
6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ektir.
Ekli "Sozleşmeli Personel Calıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"ın yururluğe konulması; Maliye Bakanlığının 14/2/2017 tarihli ve 1563 sayılı yazısı uzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 uncu maddesinin (B) fıkrasına gore. Bakanlar Kurulu'nca 20/2/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.
SOZLEŞMELİ PERSONEL CALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR
MADDE I- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Sozleşmeli Personel Calıştırılmasına İlişkin Esasların 3 uncu maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Ancak, yurt dışında calıştırılacak yabancı uyruklu personele bulundukları yerin gelenek, gorenek ve yasal duzenlemeleri gereği zorunlu olarak odenmesi gereken Noel, Nevruziye, Ramazan, Tatil ikramiyeleri ve benzeri nitelikteki diğer ikramiyeler, Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an kursları ile yaz Kur'an kurslarında sozleşmeli olarak calıştırılan Kur'an kursu oğreticisi, imam-hatip, muezzin-kayyım ve vaizlere ek ders ucreti, Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya cıkan oğretmen ihtiyacının kadrolu oğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sozleşmeli olarak calıştırılacak oğretmenlere ek ders ucreti ve her oğretim yılı başında verilecek oğretim yılına hazırlık odeneği ile 26/9/2011 tarihli ve 659 sayılı Genel Butce Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Ozel Butceli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yurutulmesine İlişkin Kanun Hukmunde Kararnamenin 14 uncu maddesine gore avukat ve dava vekillerine odenecek vekalet ucretleri dorduncu fıkra hukmu dışındadır."
MADDE 2- Aynı Esasların 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Sozleşmeli olarak calıştırılacakların, ilgili kurumun saptayacağı ozel koşulların yanı sıra, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşullan taşımaları gereklidir."
MADDE 3- Aynı Esaslann ek 6 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
"f) Teror orgutleriyle eylem birliği icerisinde olması, bu orgutlere yardım etmesi, kamu imkan ve kaynaklannı bu orgutleri desteklemeye yonelik kullanması ya da kullandırması, bu orgutlerin propagandasını yapması,"
MADDE 4- Bu Esaslar yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 5- Bu Esaslan Bakanlar Kurulu yurutur.