Anadolu Universitesi Onlisans ve Lisans Eğitim-Oğretim ve Sınav Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 24 Haziran 2017 CUMARTESİ
Resmi Gazete
Sayı : 30106
YONETMELİK
Anadolu Universitesinden:
ANADOLU UNİVERSİTESİ ONLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-OĞRETİM VE
SINAV YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 3/9/2015 tarihli ve 29464 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Anadolu Universitesi Onlisans ve Lisans Eğitim-Oğretim ve Sınav Yonetmeliğinin 4 uncu maddesinin ucuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(3) Birim yonetim kurulunun teklifi ve Universite Yonetim Kurulunun onayıyla yaz okulu acılabilir. Yaz okulunda acılabilecek dersler ve uygulama koşulları, 16/5/2016 tarihli ve 29714 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Anadolu Universitesi Yaz Okulu Yonetmeliği hukumlerine uygun olarak ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayı ile belirlenir. Yaz okuluna katılıp katılmamak oğrencinin isteğine bağlıdır."
MADDE 2Aynı Yonetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Universitede oğretim, ders gecme esasına dayalıdır ve kredili sisteme gore yurutulur. Ders planında yer alacak dersler, programdan cıkarılacak dersler ve bunların yerine intibakı yapılacak dersler, birim kurulunun onerisiyle Senato tarafından karara bağlanır."
MADDE 3Aynı Yonetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Universitede oğrenimine devam eden ve guz/bahar doneminde mezuniyet aşamasında olan oğrenci, Senato tarafından belirlenen esaslar cercevesinde ilgili birim yonetim kurulunun onerisi ve Universite Yonetim Kurulunun kararıyla diğer yuksekoğretim kurumlarından iceriği ve kredisi eşdeğer ders/dersler alabilir."
MADDE 4Aynı Yonetmeliğin 17 nci maddesinin sekizinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(8) Oğrencinin mazeret sınavına girebilmesi icin sınavların sona erdiği tarihi izleyen uc iş gunu icinde mazeretini gosterir belgeyi, bir dilekceyle birlikte kayıtlı olduğu birime teslim etmesi gerekir."
MADDE 5 - Aynı Yonetmeliğin 19 uncu maddesinin yedinci fıkrası yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 6Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 7Bu Yonetmelik hukumlerini Anadolu Universitesi Rektoru yurutur.