22 Ekim'de butun dunyada buyuk bir lansmanla birlikte piyasaya cıkması beklenen Windows 7 işletim sistemi, daha piyasaya cıkmadan once yeni rekorların sahibi oldu. Windows 7, NetMarketShare.com'un yapmış olduğu bir araştırmaya gore dunyanın en cok kullanılan işletim sistemi surumleri arasında % 1,18'lik pazar payıyla dorduncu sırada yer aldı. Araştırmaya gore bilgisayar kullanıcılarının gozdesi olan onceki Windows surumleri toplam % 90,59'luk pazar payıyla ilk iki basamağı paylaşırken, Windows 7, % 3,45 paya sahip rakip işletim sisteminin hemen ardından % 1,18'lik pazar payıyla dordunculuğe yerleşti. Piyasaya cıkmamış bir işletim sistemi olarak Windows 7'nin bu buyuklukte bir pazar payı elde etmesi uzmanlar tarafından onemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.
Windows 7'yi Turkiye'den 600 bin kişi indirdi
Nihai surumu henuz yayınlanmamasına rağmen gerek Beta, gerekse deneme surumleriyle buyuk bir kullanım oranına erişen Windows 7, Turk kullanıcısı tarafından da en cok indirilen işletim sistemi olarak kayda gecti.
Windows 7, Beta surecinde Turkiye'den 600 bin kişi tarafından denendi ve Turkiye'de yapılan Beta versiyonu test calışması sonucunda dunyanın en fazla geri bildirimde bulunan ikinci ulkesi oldu. Dolayısıyla Windows 7 geliştirmelerinde en fazla geri bildirimde bulunan Turk kullanıcısının payı diğerlerinden daha yuksek oldu.
Turkiye problem analizi ve hızı acısından en başarılı ulke
Windows 7 Beta test programına 31 dilden insan katıldı, Turkiye bu programa Brezilya'dan sonra en fazla katkı veren ulke oldu. Microsoft tarafından yapılan acıklamaya gore Turk test grubu sayesinde Turkiye, problem analiz sayısı ve hızı acısından en başarılı ulke secildi.
En aktif test kullanıcıları icin Microsoft tarafından yapılan değerlendirmede dunya ikincisi ile dunya dorduncusu yine Turkiye'den cıktı.

Turklerin farkı