Ekim ayında kullanıcılarla buluşmaya hazırlanan Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 7, BT profesyonelleri tarafından daha onceden test edilebilecek. Yeni işletim sisteminin tum ozelliklerini icermesi nedeniyle ozellikle BT profesyonellerinin ilgi gostereceği 90 gunluk deneme surumu, Windows 7 Enterprise Trial Edition, BT profesyonellerinin gercek urun kodlarının sunduğu avantajlardan yararlanmalarını sağlayacak.
Bugune kadar bircok BT profesyoneli, Windows 7 ortamında uygulamalarını, donanımlarını ve işletim sistemi yaygınlaştırma stratejilerini test ederken nihai uretim oncesi (RC) surumu kullanıyordu. Ancak bu yoneticiler onumuzdeki uc ay suresince Windows 7 Enterprise 90-Day Trial Edition sayesinde urunun butun ozelliklerini inceleme fırsatı bulabilecek.
22 Ekim 2009 itibarıyla satışa sunulacak olan bu deneme surumunde, lisanslı kullanıcının Windows 7 nihai urunle elde ettiği lisans, MSDN ve TechNet abonelikleri ve yazılım guvencesi anlaşmaları gibi hizmetler yer almıyor.
Windows 7 indirirken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Microsoft, kendi sitesinden Windows 7 Enterprise 90-Day Trial Edition'ı indirmek isteyenleri bazı konularda ozellikle uyarıyor.
Deneme surumunun lisansı sınırlı miktarda olduğu icin urun ancak belirli sayıda indirilebilecek. 90 gunluk kullanım suresinin sonunda BT profesyonelleri, eğer Windows 7 Enterprise'ı kullanmak istiyorlarsa urunu satın almaları ve yeni işletim sistemini, suruculer ve uygulamalarla birlikte sıfırdan temiz bir şekilde yuklemeleri gerekiyor. Windows 7 Enterprise 90-Day Trial Editon'ın lisanslama şekli dışında nihai Windows 7 Enterprise Edition'dan (RTM) farkı bulunmuyor. Windows 7 Enterprise 90-Day Trial, 32 ve 64-bit surumleriyle İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Japonca dillerinde sunuluyor. Windows 7 Enterprise 90-Day Trial Edition'ın kurulumundan itibaren 10 gun icinde etkinleştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde yazılım saat başı sistemin kapanmasını isteyen mesajlar veriyor. Mukemmel ikili: Windows 7 ve Windows Server 2008 R2
Diğer yandan, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 7 ile birlikte duyuru yapılacak olan yeni sunucu yazılımı Windows Server 2008 R2'nun 180 gunluk deneme surumu Microsoft'un kendi sitesinden ucretsiz indirilebiliyor. Windows Server 2008 R2'nin ilave edilen gelişmiş ozellikleri sayesinde BT profesyonelleri daha guvenli ve esnek bir sunucu altyapısına kavuşacaklar.
Windows 7 istemcilerin Windows Server 2008 R2'ye doğrudan erişimini sağlayan Direct Access, geniş alan bilgisayar ağlarında (WAN) hızlı bant erişimini sağlayan Branch Cache, uygulama veya donanım bazında şifreleme yapan AppLocker ve BitLocker gibi guvenlik teknolojileriyle kurumlara onemli avantajlar sunarken, işletim sisteminin icinde hazır gelen Microsoft Masaustu Optimizasyon Paketi (MDOP) ile masaustu sistemlerin bir noktadan yonetimi kolaylaşıyor.
BT yoneticileri icin işletim sistemlerinin kurulumunu kolaylaştırmaya yarayan Microsoft Masaustu Optimizasyon Paketi'nde, masaustu sanallaştırmasını sağlayan bir yazılım da yer alıyor. Microsoft Kurumsal Masaustu Sanallaştırması (MED-V) ile yoneticiler kurumda bulunan Windows sanal PC'lerin yonetimini ve bakımını tek bir noktadan yapabilecek.
Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 her acıdan birbirini tamamlıyor. Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 7 entegrasyonunun yanı sıra yeni sanallaştırma ozelliği, web tabanlı uygulamaları, hosting bileşenleri ve gelişen yonetim becerileri sayesinde Windows Server 2008 R2, kurumlarda iş onceliklerinin hayata gecmesini sağlayan, işletme verimliliğini yukselten, maliyetleri azaltan ve işletmelere tasarruf alışkanlığı kazandıran ozellikleri ile dikkat cekiyor. Windows Server 2008 R2 icinde Hyper-V sanallaştırma platformunun ikinci versiyonu yer alıyor.
Planlama yapmak icin mukemmel bir yazılım
Windows 7 ve Windows Server 2008 R2, kolayca indirilebilen deneme surumleri sayesinde kurumların butun ihtiyaclarını kucaklıyor. Microsoft'un cok amaclı envanter ve planlama aracı olan Microsoft Assessment and Planning Toolkit, artık 4.0 surumuyle Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 desteği de sunuyor. Arac icerisinde Discovery and Readiness adını taşıyan ozellik ile ağ icerisinde bulunan butun bilgisayarlar hakkında geniş bilgiler edinmek mumkun oluyor.
Ortam icerisinde Windows 7, Windows Vista ya da Windows Server 2008 R2 destekleyebilecek olan bilgisayarlar da otomatik olarak taranabiliyor. Boylece donanımsal maliyetlerin planlanması, yatırım sureclerinin efektif olarak yapılandırılabilmesi mumkun oluyor. Microsoft Assessment and Planning Toolkit 4.0 şu URL adresinden indirilebiliyor:
https://connect.microsoft.com/site/s...spx?SiteID=297
Windows 7 Enterprise 90 Gunluk Deneme Surumu Download Adresi: http://technet.microsoft.com/en-us/e.../cc442495.aspx
Windows Server 2009 R2 180 Gunluk Deneme Surumu Download Adresi: http://www.microsoft.com/windowsserv...us/try-it.aspx