Evet, uzun bir sure sonra(cok uzun) tekrar Windows 7'ye dondum(aslında iki işletim sistemi kullanıyorum). Şimdi şunu diyecek olursak Windows 10'da yaşadığım sorunlar cercevesinde(32 Bit idi) bende 64 bite gecme kararı aldım. Fakat Windows 10 bugları yuzunden Windows 7'yi tercih ettim. Neden Windows 8.1 değil demeyin orası ayrı bir konu. En uyumlu ve stabil sistem şu an Windows XP ve 7. Yani tum uygulamaların uyumlu olabildiği vs. vs.
Şimdi size incelememde neler ile karşılaştığımı anlatıyorum.
Windows 10 32 Bit - Windows 7 64 Bit Karşılaştırması
1. Windows 10 32 Bit => Oyun performansına bir şey demiyorum. Sorun yok. Fakat Chrome ve Skype gibi cok Ram harcayan programlar calışınca System denilen cekirdek işlem 1 GB'tan fazla harcaması ve diğer programların baya az Ram tuketip calışması(sonucunda neler olacağını duşunebiliyorsunuz umarım sadece videolarda ara sıra kucuk donmalar vs.)
Windows 7 64 Bit => Oyun performansında 2 kat daha fazla FPS aldım. Fakat asıl sorun şu. Minecraft adlı oyunda her zaman ki gibi %10 Cpu %20 Ram harcamasında nasıl olurda oyun akıcı iken anlık donmalar olur. Windows 10'da bile %98 Ram %99 Cpu'da donmuyordu bu Windows 7'de bomboş Ramda oluyor ilginc -.- Değerini bilmiyorlar -.-
2. Windows 10 32 Bit => Chrome'da System cok Ram harcasa Ram tukense bile sekmeleri kapatmıyordu.
Windows 7 64 Bit => Sekmeleri bolca Ram olsa ve HDD'de yer olsa bile yetersiz bellek hatası vermesi.
3. Windows 10x32 => Gorev cubuğu surekli cokerdi ve değişik sorunları oluşur, Mağaza uygulamaları acılmazdı.
Windows 7x64 => Burada ise bağlantı sekmesi kendi kafasına gore simgeler gosteriyor fakat internet bağlantısı var. Donmalar cokmeler oluyor işleminde durum menusu filan acılmıyor.
Anlayacağınız hepsinde ayrı bir sorun var. Sorunsuz bir işletim sistemi olmayacak sanırım.
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 7
- Windows 7 ve Windows 10 Karşılaştırması